Turčinov: Mnogo mrtvih u Slavjansku

Mnogo proruskih aktivista je ubijeno, ranjeno i uhapšeno u akciji koju je sprovela ukrajinska vojska u Slavjansku, izjavio v.d. predsednika Ukrajine Turčinov.

Svijet 02.05.2014 | 17:54
Turčinov: Mnogo mrtvih u Slavjansku

Oleksandr Turčinov je saopštio da ipak operacija u tom gradu na istoku Ukrajine nije išla toliko brzo kako je očekivao.

Ranije su proruski aktivisti ubili dve osobe, javlja BBC. Ruski mediji su izvestili da su srušena i tri helikoptera ukrajinske vojske.

Turčinov je danas je izjavio da se operacije u Slavjansku nastavljaju i pozvao proruske separatiste da polože oružje i oslobode taoce.

On je, kako prenosi Rojters, rekao da su ukrajinske pogranične trupe odbile napade ruskih "naoružanih sabotera" da pređu u Ukrajinu tokom noći.

Turčinov je u obraćanju naciji koje je prenosila televizija takođe naveo da operacija preuzimanja Slavjanska nije napredovala tako brzo kako se nadao, pri čemu su je iskomplikovali proruski pobunjenici koji se "kriju iza građana" i "pucaju iz stambenih objekata".

"Mi zahtevamo da se teroristi, saboteri, svi oni koji su uzeli oružje predaju, puste taoce i napuste administrativne zgrade", dodao je Turčinov.

Rusija je tražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, javlja BBC. Ranije danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da akcija ukrajinskih vojnih snaga na Slavjansk Ukrajinu vodi "u katastrofu".

Komentari / 0

Ostavite komentar