Истина је крајњи циљ информисања јавности

Предсједник Социјалистичке портије Петар Ђокић рекао је поводом Међународног дана слободе медија да истина, као крајњи циљ информисања јавности, мора бити једини мотив свих оних који новинарски посао обављају професионално.

Република Српска 02.05.2014 | 17:33
Истина је крајњи циљ информисања јавности

Ђокић је истакао да су због тога свака цензура, свака пријетња или притисак, неприхватљиви и чине велики корак уназад, саопштено је из ове странке.

"Непристрасним и независним извјештавањем формира се права слика о Републици Српској и њеним грађанима, слика коју шаљемо у свијет и по којој нас препознају", нагласио је Ђокић.

У честитки поводом Међународног дана слободе медија, 3. маја, свим новинарима, редакцијама, уредништвима, медијским радницима и информативним кућама у штампаним и електронским медијима и удружењима новинара у Српској и БиХ, Ђокић је пожелио да још боље, одговорније и професионалније раде овај друштвено одговоран и важан посао, без утицаја и притиска политичких, економских или других центара формалне и неформалне моћи.

"Медији су огледало друштва и слика јавности, али и покретач друштвених промјена. У томе је шанса медија да заједно са другим актерима демократског друштва обликују бољу будућност за све", нагласио је Ђокић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бл

02.05.2014 15:45

Ђокићу ти си добар и честит човјек, ал' си ме изненадо када си поставио Ђурицу за шефа Социјалиста у Бањалуци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зар опет

02.05.2014 16:00

Опет овај мрмот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Б

02.05.2014 21:06

ОД 2010 године си почео правити јаку и стабилну партију, али си све то срушио кад си скинуо Чудића човјка који је исто као ти био препознатљив, паметан и мудар прави социјалиста, а ти сатави овог из ПДП-а на мјесто чудића, кад је Ђурица био посланик није се никад јавио, не зна проговорити двије чисте...

ОДГОВОРИТЕ