Istina je krajnji cilj informisanja javnosti

Predsjednik Socijalističke portije Petar Đokić rekao je povodom Međunarodnog dana slobode medija da istina, kao krajnji cilj informisanja javnosti, mora biti jedini motiv svih onih koji novinarski posao obavljaju profesionalno.

Republika Srpska 02.05.2014 | 17:33
Istina je krajnji cilj informisanja javnosti

Đokić je istakao da su zbog toga svaka cenzura, svaka prijetnja ili pritisak, neprihvatljivi i čine veliki korak unazad, saopšteno je iz ove stranke.

"Nepristrasnim i nezavisnim izvještavanjem formira se prava slika o Republici Srpskoj i njenim građanima, slika koju šaljemo u svijet i po kojoj nas prepoznaju", naglasio je Đokić.

U čestitki povodom Međunarodnog dana slobode medija, 3. maja, svim novinarima, redakcijama, uredništvima, medijskim radnicima i informativnim kućama u štampanim i elektronskim medijima i udruženjima novinara u Srpskoj i BiH, Đokić je poželio da još bolje, odgovornije i profesionalnije rade ovaj društveno odgovoran i važan posao, bez uticaja i pritiska političkih, ekonomskih ili drugih centara formalne i neformalne moći.

"Mediji su ogledalo društva i slika javnosti, ali i pokretač društvenih promjena. U tome je šansa medija da zajedno sa drugim akterima demokratskog društva oblikuju bolju budućnost za sve", naglasio je Đokić.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bl

02.05.2014 15:45

Đokiću ti si dobar i čestit čovjek, al' si me iznenado kada si postavio Đuricu za šefa Socijalista u Banjaluci...

ODGOVORITE
Name

zar opet

02.05.2014 16:00

Opet ovaj mrmot.

ODGOVORITE
Name

Goran B

02.05.2014 21:06

OD 2010 godine si počeo praviti jaku i stabilnu partiju, ali si sve to srušio kad si skinuo Čudića čovjka koji je isto kao ti bio prepoznatljiv, pametan i mudar pravi socijalista, a ti satavi ovog iz PDP-a na mjesto čudića, kad je Đurica bio poslanik nije se nikad javio, ne zna progovoriti dvije čiste...

ODGOVORITE