Обамејанг за Љајића?

Према сазнањима италијанских новинара, римски клуб одрекао би се српског интернационалца и послао га међу "милионере" само ако заузврат добије Пјера Емерика Обамејанга. Немци се не слажу са таквим предлогом.

Фудбал 02.05.2014 | 15:50
Обамејанг за Љајића?

Адем Љајић (23) стигао је прошлог лета из Фиорентине у Рому за скоро десет милиона евра, али није у потпуности потврдио свој велики таленат. Да ли ће већ после једне сезоне напустити клуб?

Офанзивни везиста одиграо је за "вучицу" 30 утакмица и постигао шест голова уз седам асистенција. На последња три меча био је стартер и од почетка утакмице заузео место крај леве аут линије.

Упркос релативно успешној сезони и квалификовању за Лигу шампиона, ни клуб, ни он нису потпуно задовољни сарадњом. Српски фудбалер мисли да би требало да игра више, а клуб мисли да би требало да игра боље.

"После сезоне ћемо сести за сто и размотрити опције. Волео бих да останем, али бисмо пре свега морали да разговарамо", рекао је недавно бивши играч Фиорентине и Партизана.

Ситуацију у вези са Адемом Љајићем заинтересовано прате два европска великана - Дортмунд и Ливерпул. Италијански медији извештавају у четвртак да је чак и успостављен контакт Роме и Борусије и да су обе стране изашле са својим ставовима.

"Љајић још није задовољан, можда зато што је свестан чињенице да га прати неколико клубова. Ливерпул је последњи у низу и само је Борусија Дортмунд одлучнија да га доведе. То доказује и боравак немачких емисара на "Олимпику" пре неколико недеља", пишу новинари на Апенинима.

"Ил Месађеро" потврдио је у четвртак интересовање Дортмунда, а брзо су разјашњени и детаљи преговора.

"Тренер Дортмунда Јирген Клоп у одличним је односима са Љајићевим агентима. (Директор Роме, Валтер) Сабатини сазнао је за жељу Борусије и предложио просту трампу: Адем Љајић за Пјера Емерика Обамејанга. Први одговор 'милионера' је био негативан", откривају новинари.

Зашто Дортмунд не да Обамејанга?

"Бивши играч Сент Етјена процењен је на 25 милиона евра (Љајић на 10-12 милиона, према специјализованом порталу Трансфермаркт), за њим је добра сезона током које је постигао 13 голова у Бундес лиги и има уговор који истиче 2018. године. Поврх тога, зна да ће добити значајнију минутажу када Роберт Левандовски током лета оде у Бајерн", објашњено је.
Финиш сезоне и предстојећи прелазни рок могли би да потпуно разјасне Љајићев статус у Роми и дефинишу став клуба у вези са његовим останком. Тренутно је утисак да постоји реална могућност да Србин напусти "Олимпико", али сигурно не за своту новца мању од оне коју је "вучица" издвојила за његово довођење.

Напротив, будући вицешампион Италије извесно ће хтети и да заради његовом продајом.

Коментари / 0

Оставите коментар