Obamejang za Ljajića?

Prema saznanjima italijanskih novinara, rimski klub odrekao bi se srpskog internacionalca i poslao ga među "milionere" samo ako zauzvrat dobije Pjera Emerika Obamejanga. Nemci se ne slažu sa takvim predlogom.

Fudbal 02.05.2014 | 15:50
Obamejang za Ljajića?

Adem Ljajić (23) stigao je prošlog leta iz Fiorentine u Romu za skoro deset miliona evra, ali nije u potpunosti potvrdio svoj veliki talenat. Da li će već posle jedne sezone napustiti klub?

Ofanzivni vezista odigrao je za "vučicu" 30 utakmica i postigao šest golova uz sedam asistencija. Na poslednja tri meča bio je starter i od početka utakmice zauzeo mesto kraj leve aut linije.

Uprkos relativno uspešnoj sezoni i kvalifikovanju za Ligu šampiona, ni klub, ni on nisu potpuno zadovoljni saradnjom. Srpski fudbaler misli da bi trebalo da igra više, a klub misli da bi trebalo da igra bolje.

"Posle sezone ćemo sesti za sto i razmotriti opcije. Voleo bih da ostanem, ali bismo pre svega morali da razgovaramo", rekao je nedavno bivši igrač Fiorentine i Partizana.

Situaciju u vezi sa Ademom Ljajićem zainteresovano prate dva evropska velikana - Dortmund i Liverpul. Italijanski mediji izveštavaju u četvrtak da je čak i uspostavljen kontakt Rome i Borusije i da su obe strane izašle sa svojim stavovima.

"Ljajić još nije zadovoljan, možda zato što je svestan činjenice da ga prati nekoliko klubova. Liverpul je poslednji u nizu i samo je Borusija Dortmund odlučnija da ga dovede. To dokazuje i boravak nemačkih emisara na "Olimpiku" pre nekoliko nedelja", pišu novinari na Apeninima.

"Il Mesađero" potvrdio je u četvrtak interesovanje Dortmunda, a brzo su razjašnjeni i detalji pregovora.

"Trener Dortmunda Jirgen Klop u odličnim je odnosima sa Ljajićevim agentima. (Direktor Rome, Valter) Sabatini saznao je za želju Borusije i predložio prostu trampu: Adem Ljajić za Pjera Emerika Obamejanga. Prvi odgovor 'milionera' je bio negativan", otkrivaju novinari.

Zašto Dortmund ne da Obamejanga?

"Bivši igrač Sent Etjena procenjen je na 25 miliona evra (Ljajić na 10-12 miliona, prema specijalizovanom portalu Transfermarkt), za njim je dobra sezona tokom koje je postigao 13 golova u Bundes ligi i ima ugovor koji ističe 2018. godine. Povrh toga, zna da će dobiti značajniju minutažu kada Robert Levandovski tokom leta ode u Bajern", objašnjeno je.
Finiš sezone i predstojeći prelazni rok mogli bi da potpuno razjasne Ljajićev status u Romi i definišu stav kluba u vezi sa njegovim ostankom. Trenutno je utisak da postoji realna mogućnost da Srbin napusti "Olimpiko", ali sigurno ne za svotu novca manju od one koju je "vučica" izdvojila za njegovo dovođenje.

Naprotiv, budući vicešampion Italije izvesno će hteti i da zaradi njegovom prodajom.

Komentari / 0

Ostavite komentar