Анћелоти 4. тренер са четири финала ЛШ

Карло Анћелоти је успио оно што ниједан тренер Реал Мадрида у посљедњих 12 година није успио. Увео је Краљеве у финале Лиге шампиона и дао им прилику да освоје јубиларну десету титулу.

Фудбал 02.05.2014 | 15:01
Анћелоти 4. тренер са четири финала ЛШ

За Карла ће то бити прилика да постане првак Европе по пети пут у својој каријери. Два пута је то направио као фудбалер Милана, док је исто толико пута са Росонерима био првак Европе и као тренер.

Прву титулу као тренер освојио је 2003. године када је његов Милан на Олд Трафорду након једанаестераца славио против Јувентуса. Двије године касније поражен је у Истанбулу у оном невјероватном финалу од Ливерпула, да би се Редсима осветио у Атини двије године касније.

Сада ће у Лисабону имати прилику да освоји своју трећу титулу као тренер и Реалу донесе толико жељену Ла Десиму. Италијан је већ изједначио један рекорд. За њега ће ово бити четврто финале на тренерској позицији, а прије њега толико су имали Мигел Муњос, Марчело Липи и Алекс Фергусон.

Побједом у Минхену Анћелоти је оборио и један лични рекорд. Роналдо и друштво су против Бајерна уписали десету побједу у овој сезони Лиге шампиона, чиме је Анћелоти премашио своје раније резултате са Миланом. У сезонама 2002/2003. и 2004/2005. уписао је по девет побједа у најелитнијем клупском фудбалском такмичењу.

Коментари / 0

Оставите коментар