Anćeloti 4. trener sa četiri finala LŠ

Karlo Anćeloti je uspio ono što nijedan trener Real Madrida u posljednjih 12 godina nije uspio. Uveo je Kraljeve u finale Lige šampiona i dao im priliku da osvoje jubilarnu desetu titulu.

Fudbal 02.05.2014 | 15:01
Anćeloti 4. trener sa četiri finala LŠ

Za Karla će to biti prilika da postane prvak Evrope po peti put u svojoj karijeri. Dva puta je to napravio kao fudbaler Milana, dok je isto toliko puta sa Rosonerima bio prvak Evrope i kao trener.

Prvu titulu kao trener osvojio je 2003. godine kada je njegov Milan na Old Trafordu nakon jedanaesteraca slavio protiv Juventusa. Dvije godine kasnije poražen je u Istanbulu u onom nevjerovatnom finalu od Liverpula, da bi se Redsima osvetio u Atini dvije godine kasnije.

Sada će u Lisabonu imati priliku da osvoji svoju treću titulu kao trener i Realu donese toliko željenu La Desimu. Italijan je već izjednačio jedan rekord. Za njega će ovo biti četvrto finale na trenerskoj poziciji, a prije njega toliko su imali Migel Munjos, Marčelo Lipi i Aleks Ferguson.

Pobjedom u Minhenu Anćeloti je oborio i jedan lični rekord. Ronaldo i društvo su protiv Bajerna upisali desetu pobjedu u ovoj sezoni Lige šampiona, čime je Anćeloti premašio svoje ranije rezultate sa Milanom. U sezonama 2002/2003. i 2004/2005. upisao je po devet pobjeda u najelitnijem klupskom fudbalskom takmičenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar