Проблеми неће бити ријешени протестима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Александар Вулин изјавио је данас да не сматра да су радници у јавном сектору криви за кризу у Србији, дубиозе и направљене велике дугове, напомињући да евентуалним протестима против Владиних мера опште рационализације проблеми које имамо неће моћи да буду решени.

Србија 02.05.2014 | 14:15
Проблеми неће бити ријешени протестима

"Не мислим да су радници у јавном сектору криви за кризу у Србији и да су просветни и здравствени радници одговорни за све ове дубиозе, оволике дугове и све проблеме које имамо. Има много кривљих, а неки од њих су и на судовима", рекао је Вулин новинарима приликом посете Дечјем селу у Сремској Каменици.

Истичући да се ускоро очекује примена донетих мера као и доношење нових мера рационализације, он је напоменуо да постоје одлуке које мора да донесе Влада Србије, али има и оних које у оквиру министарстава "можемо и сами да урадимо, на пример да се одрекнемо дневница или да смањимо непотребан путовања".

Одговарајући на питање да ли се могу очекивати протести у школству, здравству или другим секторима, због примене рестриктивних мера, он је напоменуо да може да разуме евентуалне протесте запослених али је додао да се на тај начин ствари не могу решити.

Мањак у државној каси може бити надокнађен штедњом или задуживањем, сматра Вулин и наглашава да, уколико наставимо задуживање, "потрошићемо школу ове деце, потрошићемо њихово здравство".

"Ми смо, на срећу или нажалост, дошли у време када дугови морају да се плаћају, што значи да не можемо да правимо нове", нагласио је министар Вулин.

Понављајући да ће разумети сваки евентуални протест против нових мера, он је истакао да ћемо у
наредном периоду морати много боље да се организујемо и одговорније понашамо јер "другог избора немамо".

Вулин је почео рад на новој функцији посетом СОС Дечјем селу "Др Милорад Павловић", специфичној установи за децу без родитељског старања, која успешно ради више од четири деценије и предао јој пет тона средстава за хигијену, дар новосадске компаније "Албус".

Коментари / 0

Оставите коментар