Гризли једе бандеру!

Житељи забачених планинских села на обронцима Голије немају прилику да често сусретну људе, али готово свакодневно срећу медвједе, величанствене звијери готово истребљене из остатка Србије и већег дијела Европе, које без страха и зазирања шетају овим просторима.

 

Занимљивости 02.05.2014 | 08:01
Гризли једе бандеру!

Сусрет са највећом звијерком српских шума није неуобичајан, али догађај који се одиграо у сриједу може се назвати несвакидашњим.

''У раним јутарњим сатима, на 100 метара од куће, чуо сам звуке сличне стругању дрвета. Кроз прозор сам видео медведа који зубима гризе бандеру за пренос струје. Изгризао је више од половине бандере, па сам се уплашио да не падну жице на кућу и изазову пожар, јер се бандера већ клатила'', изјавио је Тањугу Драгољуб Брковић из засеока Беле Воде на Голији.

Када је животиња отишла, он је установио да је дрвени стуб скоро саструган и само пуком срећом није пао.

Брковић напомиње да су сусрети голијских горштака и медвједа постали свакодневница, а према његовој процјени у тој шуми има око 20 медвједа.

''Ваљало би да се неко позабави овим проблемом и животиње одведе у золошки врт будући да уносе страх у многа домаћинства'', казао је Брковић, додајући да зна да су то заштићене животиње и да су казне за лов на њих ригорозне.

Он је забринут да може да дође до трагедије будући да је недавно дјевојчица налетјела на медведа док се из школе враћала кући.

Мјештани засеока Беле Воде обавијестили су надлежну Електродистрибуцију у Ивањици и очекују да у току дана бандера буде замијењена.

 

Коментари / 0

Оставите коментар