Grizli jede banderu!

Žitelji zabačenih planinskih sela na obroncima Golije nemaju priliku da često susretnu ljude, ali gotovo svakodnevno sreću medvjede, veličanstvene zvijeri gotovo istrebljene iz ostatka Srbije i većeg dijela Evrope, koje bez straha i zaziranja šetaju ovim prostorima.

 

Zanimljivosti 02.05.2014 | 08:01
Grizli jede banderu!

Susret sa najvećom zvijerkom srpskih šuma nije neuobičajan, ali događaj koji se odigrao u srijedu može se nazvati nesvakidašnjim.

''U ranim jutarnjim satima, na 100 metara od kuće, čuo sam zvuke slične struganju drveta. Kroz prozor sam video medveda koji zubima grize banderu za prenos struje. Izgrizao je više od polovine bandere, pa sam se uplašio da ne padnu žice na kuću i izazovu požar, jer se bandera već klatila'', izjavio je Tanjugu Dragoljub Brković iz zaseoka Bele Vode na Goliji.

Kada je životinja otišla, on je ustanovio da je drveni stub skoro sastrugan i samo pukom srećom nije pao.

Brković napominje da su susreti golijskih gorštaka i medvjeda postali svakodnevnica, a prema njegovoj procjeni u toj šumi ima oko 20 medvjeda.

''Valjalo bi da se neko pozabavi ovim problemom i životinje odvede u zološki vrt budući da unose strah u mnoga domaćinstva'', kazao je Brković, dodajući da zna da su to zaštićene životinje i da su kazne za lov na njih rigorozne.

On je zabrinut da može da dođe do tragedije budući da je nedavno djevojčica naletjela na medveda dok se iz škole vraćala kući.

Mještani zaseoka Bele Vode obavijestili su nadležnu Elektrodistribuciju u Ivanjici i očekuju da u toku dana bandera bude zamijenjena.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar