Одговоран однос према народном новцу

Премијер Александар Вучић изјавио је да прве предложене мјере штедње неће "епохално ријешити проблем", али да показују поштовање према грађанима и одговоран однос према народном новцу.

Србија 02.05.2014 | 12:58
Одговоран однос према народном новцу

"Неће ни промена радног времена, ни ограничење у начину коришцења службених возила епохално решити наше проблеме. Видим неке стручњаке или квазистручњаке како то коментаришу - па нико од нас није глуп да мисли да је то решење које ће спасити Србију", рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, то је једно од рјешења које показује поштовање према грађанима, које показује поштен, коректан, озбиљан и одговоран однос према народном новцу.

"Грађани Србије плаћају, мимо аутомобила, неке џипове 'пајеро' из '90, '91, '92. године који на тржишту вреде 1.000 или 2.000 евра, а плаћамо 10.000 евра одржавање тих возила. А то све иде од народног новца. Неко мора да покаже другацији однос", нагласио је премијер.

Поводом уредбе Владе Србије о начину коришћења службених возила у својини Републике Србије, Вучић је рекао да та мјера подразумијева да само најмањи број државних функционера по сили закона има право на службено возило.

"Сви остали морају да упуте допис и да се на њега у писменој форми одговори, што мислим да је веома поштено. Онда имате траг за свако службено возило, посебно што, код нас, не знамо тачан број службених возила", рекао је премијер.

"Имамо свега 320 службених возила у Управи за заједничке послове, рачунамо да их је око 40.000 на нивоу консолидоване државе - оног што називамо са локалним управама и јавним предузецима", навео је он.

"Пре свега биће расходовања вишка, јер све што расходујемо доноси нам чист профит, мањи су нам трошкови", напоменуо је Вучић.

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да до октобра нико неће смањивати пензије, нити причати о смањивању пензија.

"Што се пензионера тиче, нећемо ни разматрати ни размишљати о било чему, до октобра. Тад ћемо сести да видимо какве су наше остале мере стимулација, односно извлачења из сиве економије и увођења у легалне токове и стимулисања од стране државе свега што о том питању можемо да урадимо. Дакле, давање других пореских олакшица за запошљавање људи, подизање наше еконимије, све друге мере штедње о којима говоримо", рекао је Вучић.

"Подизањем основице коју ћемо моћи да опорезујемо у будућности и на основу пројекције коју будемо имали, доносићемо одлуке у октобру. До тада нећу да разговарам и нико неће смањивати, нити причати о смањивању пензија", рекао је предсједник Владе Србије.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Анонимус

01.05.2014 21:13

Подршка за госппдина Вучића и Владу Србије. Време је да се заведе ред у држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

02.05.2014 07:44

Свака цаст господину Вуцицу , такав нам политицар треба у Босни , а не ови сеоски сверцери сто их имамо на власти !

ОДГОВОРИТЕ