Odgovoran odnos prema narodnom novcu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da prve predložene mjere štednje neće "epohalno riješiti problem", ali da pokazuju poštovanje prema građanima i odgovoran odnos prema narodnom novcu.

Srbija 02.05.2014 | 12:58
Odgovoran odnos prema narodnom novcu

"Neće ni promena radnog vremena, ni ograničenje u načinu korišcenja službenih vozila epohalno rešiti naše probleme. Vidim neke stručnjake ili kvazistručnjake kako to komentarišu - pa niko od nas nije glup da misli da je to rešenje koje će spasiti Srbiju", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, to je jedno od rješenja koje pokazuje poštovanje prema građanima, koje pokazuje pošten, korektan, ozbiljan i odgovoran odnos prema narodnom novcu.

"Građani Srbije plaćaju, mimo automobila, neke džipove 'pajero' iz '90, '91, '92. godine koji na tržištu vrede 1.000 ili 2.000 evra, a plaćamo 10.000 evra održavanje tih vozila. A to sve ide od narodnog novca. Neko mora da pokaže drugaciji odnos", naglasio je premijer.

Povodom uredbe Vlade Srbije o načinu korišćenja službenih vozila u svojini Republike Srbije, Vučić je rekao da ta mjera podrazumijeva da samo najmanji broj državnih funkcionera po sili zakona ima pravo na službeno vozilo.

"Svi ostali moraju da upute dopis i da se na njega u pismenoj formi odgovori, što mislim da je veoma pošteno. Onda imate trag za svako službeno vozilo, posebno što, kod nas, ne znamo tačan broj službenih vozila", rekao je premijer.

"Imamo svega 320 službenih vozila u Upravi za zajedničke poslove, računamo da ih je oko 40.000 na nivou konsolidovane države - onog što nazivamo sa lokalnim upravama i javnim preduzecima", naveo je on.

"Pre svega biće rashodovanja viška, jer sve što rashodujemo donosi nam čist profit, manji su nam troškovi", napomenuo je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da do oktobra niko neće smanjivati penzije, niti pričati o smanjivanju penzija.

"Što se penzionera tiče, nećemo ni razmatrati ni razmišljati o bilo čemu, do oktobra. Tad ćemo sesti da vidimo kakve su naše ostale mere stimulacija, odnosno izvlačenja iz sive ekonomije i uvođenja u legalne tokove i stimulisanja od strane države svega što o tom pitanju možemo da uradimo. Dakle, davanje drugih poreskih olakšica za zapošljavanje ljudi, podizanje naše ekonimije, sve druge mere štednje o kojima govorimo", rekao je Vučić.

"Podizanjem osnovice koju ćemo moći da oporezujemo u budućnosti i na osnovu projekcije koju budemo imali, donosićemo odluke u oktobru. Do tada neću da razgovaram i niko neće smanjivati, niti pričati o smanjivanju penzija", rekao je predsjednik Vlade Srbije.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Anonimus

01.05.2014 21:13

Podrška za gosppdina Vučića i Vladu Srbije. Vreme je da se zavede red u državi.

ODGOVORITE
Name

valter

02.05.2014 07:44

Svaka cast gospodinu Vucicu , takav nam politicar treba u Bosni , a ne ovi seoski sverceri sto ih imamo na vlasti !

ODGOVORITE