Изношење одбране генерала Младића 19. маја

Изношење одбране некадашњег начелника Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка
Младића пред Хашким трибуналом почеће 19. маја, саопштено је данас из Суда у Хагу.

Република Српска 02.05.2014 | 09:03
Изношење одбране генерала Младића 19. маја

Почетак доказног поступка одбране претходно је био заказан за 13. мај, а расправно вијеће одобрило је одгађање од шест дана након што су браниоци генерала Младића затражили одгађање од три седмице због техничких потешкоћа.

Као разлог, одбрана је навела да због проблема у судском компјутерском систему није могла да на вријеме припреми и објелодани све документе које ће употријебити у свом доказном поступку, преносе
београдски медији.

У захтјеву је прецизирано да су ти проблеми настали усљед преласка компјутерске мреже Трибунала са оперативног система "виндоуз икс-пе" на "виндоуз 7".

Секретаријат и техничка служба суда негирали су да су технички проблеми били такве природе да би могли омести припрему одбране.

Трибунал је 15. априла одбио Младићев захтјев да, на половини суђења, буде ослобођен оптужби за геноцид над муслиманима и Хрватима током рата у БиХ.

Процес генералу Младићу почео је у Хагу 16. маја 2012. Тужиоци су пред судије извели 164 свједока, а још толико свједочења увели су у спис у писаном облику.

Младићева одбрана најавила је да ће у свом доказном поступку извести приближно исти број свједока и да ће јој за то бити потребно отприлике исто времена колико је утрошило тужилаштво.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

гледано са стране

02.05.2014 03:40

Република Српска - Влада и остали требају максимално помоћи Младићевој одбран, посебно за случајеве као што су: Сребреница, Маркале 1 и 2, Тузланска колона и др. Мислим да до сада нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

будала

02.05.2014 03:48

Зао ми овог цовјека.

ОДГОВОРИТЕ