Суспендовани љекари Дома здравља Нови Београд

Двоје љекара Дома здравља Нови Београд је суспендовано док се не утврде све околности у вези са наводним непружањем помоћи дјечаку кога су јуче ударила кола на пјешачком прелазу.

Србија 01.05.2014 | 18:49
Суспендовани љекари Дома здравља Нови Београд

Вршилац дужности директора Дома здравља Нови Београд Радомир Ковачевић рекао је да је ријеч о ноторним неистинама, истичући да је, ипак, донио одлуку да до даљег суспендује двоје љекара који су јуче били у смјени.

Он је за Б92 рекао да је то превентивна суспензија, а у понедјељак, 4. маја, биће испитане све чињенице у вези са овим случајем.

Суспензија ће бити на снази све док се не утврде сви релевантни детаљи овог догађаја.

Поједини медији су објавили да су љекари овог дома здравља одбили да пруже помоћ дјечаку кога је ударио аутомобил у Улици Гоце Делчева, недалеко од те здравствене установе.

Пролазница која је видјела дијете док је лежало на асфалту, како тврди, потрчала је у овај дом здравља и од особља затражила помоћ, али је није добила.

"Истина је да је жена о несрећи обавестила дежурног доктора Дома здравља Нови Београд. Наш лекар је прво позвао Хитну помоћ, а потом и докторку која је била шеф смене и њих двоје су заједно кренули да пруже помоћ детету. Међутим, у том тренутку је већ стигла Хитна помоћ на место несреће", каже Ковачевић.

Коментари / 0

Оставите коментар