Suspendovani ljekari Doma zdravlja Novi Beograd

Dvoje ljekara Doma zdravlja Novi Beograd je suspendovano dok se ne utvrde sve okolnosti u vezi sa navodnim nepružanjem pomoći dječaku koga su juče udarila kola na pješačkom prelazu.

Srbija 01.05.2014 | 18:49
Suspendovani ljekari Doma zdravlja Novi Beograd

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Novi Beograd Radomir Kovačević rekao je da je riječ o notornim neistinama, ističući da je, ipak, donio odluku da do daljeg suspenduje dvoje ljekara koji su juče bili u smjeni.

On je za B92 rekao da je to preventivna suspenzija, a u ponedjeljak, 4. maja, biće ispitane sve činjenice u vezi sa ovim slučajem.

Suspenzija će biti na snazi sve dok se ne utvrde svi relevantni detalji ovog događaja.

Pojedini mediji su objavili da su ljekari ovog doma zdravlja odbili da pruže pomoć dječaku koga je udario automobil u Ulici Goce Delčeva, nedaleko od te zdravstvene ustanove.

Prolaznica koja je vidjela dijete dok je ležalo na asfaltu, kako tvrdi, potrčala je u ovaj dom zdravlja i od osoblja zatražila pomoć, ali je nije dobila.

"Istina je da je žena o nesreći obavestila dežurnog doktora Doma zdravlja Novi Beograd. Naš lekar je prvo pozvao Hitnu pomoć, a potom i doktorku koja je bila šef smene i njih dvoje su zajedno krenuli da pruže pomoć detetu. Međutim, u tom trenutku je već stigla Hitna pomoć na mesto nesreće", kaže Kovačević.

Komentari / 0

Ostavite komentar