Цвијановићева: Биљежимо смањење незапослености

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитке свим запосленим радницима у Републици Српској, али је истовремено изразила незадовољство што ниво запослености није виши него што је сада.

Република Српска 01.05.2014 | 16:15
Цвијановићева: Биљежимо смањење незапослености

"Данас је дан када треба да упутимо честитке свим нашим запосленим радницима, али наравно да смо незадовољни што ниво запослености није виши и што структура запослености није одговарајућа. То је ситуација у цијелој регији, чак и у неким другим земљама које нису у регији, а које су некада биле индустријски и привредно веома развијене", рекла је  Цвијановићева новинарима у Козарској Дубици.

Она је поручила да је цијели регион погођен кризом, те да је ово  подручје, осим кризе, у цијелом поратном периоду изложено многим  трансформацијама и транзицијама.

"Изражавам наду да ће ствари кренути набоље. Оне су, уствари, већ  кренуле набоље, јер смо, упркос кризи и свим ефектима које она  проузрокује, успјели да стабилизујемо одређене привредне субјекте, оживимо неке који су били апсолутно мртви, а исто тако да се отвори перспектива за отварање нових радних мјеста", рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да је апсолутни приоритет у животу сваког човјека да  има посао и нагласила да је Влада Републике Српске опредијељена да  гради такав амбијент.

Цвијановићева је изразила жаљење што ниво запослености у Српској није виши и прецизирала да је током прошле године незапосленост смањена за  2,7 одсто.

"Ове године биљежимо додатно смањење незапослености за 1,7 одсто.  То је охрабрујући показатељ, али не можемо тиме да будемо задовољни и морамо да смањујемо незапосленост већим интензитетом", рекла је  премијер Српске.

Цвијановићева је нагласила да сви морају да схвате да данашњи свијет није више свијет у коме постоје велики социјалистички гиганти, у које свако јутро уђе неколико хиљада људи.

"Задовољна сам што је стабилизација привреде Републике Српске извршена и што ми у Српској нисмо правили резове какве су правиле државе у  регији - Хрватска, Србија и друге, у смислу повећања пореских стопа и увођења нових врста пореза који оптерећују привреду", истакла је  Цвијановићева.

Она је рекла да је Влада Републике Српске у овој години, заједно са социјалним партнерима, радила на повећању плата и пензија и на смањењу намета привреди, те нагласила да такав примјер тренутно не постоји у цијелој регији.

"Циљ нам је био да одржимо стабилност привреде и дамо одређену сигурност и онима који исплаћују плату. Иако се увијек солидаришем с радницима, морамо да поштујемо и разумијемо и послодавце и људе који обезбјеђују плате тим радницима", каже Цвијановићева.

Она је закључила да сви заједно морају да раде како би се омогућило отварање радних мјеста за што већи број људи.

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

бирац

01.05.2014 14:27

Ова скроз полудела. Ало бре јеси ти пијана, дрогирана или ста вец? Који ти је?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука бл

01.05.2014 14:41

ЈА НЕ ЗНАМ ГДЈЕ СЕ ТРЕНУТНО НАЛАЗИМ, ОВА МИ ПРИЦА ДЈЕЛУЈЕ КАО ДА ЈЕ ОВА ЗЕНА ПРЕМИЈЕР ЊЕМАЦКЕ ВЛАДЕ А НЕ ОВЕ ЈАДНЕ И БИЈЕДНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ЦУЈ ПОВЕЦАЛИ РАСТ ЗАПОСЛЕЊА О БОЗЕ ГДЈЕ ЗИВИМ 17О РАДНИКА РАОПА ОСТАЛО БЕЗ ПОСЛА И 150 ТЕКСТИЛАЦА У ХЕРЦЕГОВИНИ А ОНА СТАЛНО ПРИЦА О БАЈКАМА И САД СЕ ПИТАМ ДА ЛИ ЈЕ БОЉЕ СА ПАМЕТНИМА ПЛАКАТИ ИЛИ СА БУДАЛАМА ПЈЕВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

01.05.2014 16:30

Ова или је луда или нас прави будалама?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

01.05.2014 16:58

... И онда су заједно живјели срећно до краја живота ... Обично се бајке завршавају овом реченицом па реко да додам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

01.05.2014 18:22

па ко висе прави овакве демагоге ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Марковић

01.05.2014 19:25

Са ким се ти то Жељка солидаришеш? То што сте у Зворнику на састанак владе дошли аутобусом, пар стотина метара, не значи да се солидаришете са народом. Доста нам је ваше шупље приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ам

01.05.2014 20:53

Све јој мање незапослене родбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

01.05.2014 22:25

Ови постају патолошки лажови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

другарица уцитељица

02.05.2014 06:43

Ти цес несто смањити? Ајде молим те губи се са тог тв-а урусавас функцију премијера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијел

02.05.2014 08:12

Ова Цвијановићава ми личи на трансвестита.

ОДГОВОРИТЕ