Cvijanovićeva: Bilježimo smanjenje nezaposlenosti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitke svim zaposlenim radnicima u Republici Srpskoj, ali je istovremeno izrazila nezadovoljstvo što nivo zaposlenosti nije viši nego što je sada.

Republika Srpska 01.05.2014 | 16:15
Cvijanovićeva: Bilježimo smanjenje nezaposlenosti

"Danas je dan kada treba da uputimo čestitke svim našim zaposlenim radnicima, ali naravno da smo nezadovoljni što nivo zaposlenosti nije viši i što struktura zaposlenosti nije odgovarajuća. To je situacija u cijeloj regiji, čak i u nekim drugim zemljama koje nisu u regiji, a koje su nekada bile industrijski i privredno veoma razvijene", rekla je  Cvijanovićeva novinarima u Kozarskoj Dubici.

Ona je poručila da je cijeli region pogođen krizom, te da je ovo  područje, osim krize, u cijelom poratnom periodu izloženo mnogim  transformacijama i tranzicijama.

"Izražavam nadu da će stvari krenuti nabolje. One su, ustvari, već  krenule nabolje, jer smo, uprkos krizi i svim efektima koje ona  prouzrokuje, uspjeli da stabilizujemo određene privredne subjekte, oživimo neke koji su bili apsolutno mrtvi, a isto tako da se otvori perspektiva za otvaranje novih radnih mjesta", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je apsolutni prioritet u životu svakog čovjeka da  ima posao i naglasila da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da  gradi takav ambijent.

Cvijanovićeva je izrazila žaljenje što nivo zaposlenosti u Srpskoj nije viši i precizirala da je tokom prošle godine nezaposlenost smanjena za  2,7 odsto.

"Ove godine bilježimo dodatno smanjenje nezaposlenosti za 1,7 odsto.  To je ohrabrujući pokazatelj, ali ne možemo time da budemo zadovoljni i moramo da smanjujemo nezaposlenost većim intenzitetom", rekla je  premijer Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da svi moraju da shvate da današnji svijet nije više svijet u kome postoje veliki socijalistički giganti, u koje svako jutro uđe nekoliko hiljada ljudi.

"Zadovoljna sam što je stabilizacija privrede Republike Srpske izvršena i što mi u Srpskoj nismo pravili rezove kakve su pravile države u  regiji - Hrvatska, Srbija i druge, u smislu povećanja poreskih stopa i uvođenja novih vrsta poreza koji opterećuju privredu", istakla je  Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je Vlada Republike Srpske u ovoj godini, zajedno sa socijalnim partnerima, radila na povećanju plata i penzija i na smanjenju nameta privredi, te naglasila da takav primjer trenutno ne postoji u cijeloj regiji.

"Cilj nam je bio da održimo stabilnost privrede i damo određenu sigurnost i onima koji isplaćuju platu. Iako se uvijek solidarišem s radnicima, moramo da poštujemo i razumijemo i poslodavce i ljude koji obezbjeđuju plate tim radnicima", kaže Cvijanovićeva.

Ona je zaključila da svi zajedno moraju da rade kako bi se omogućilo otvaranje radnih mjesta za što veći broj ljudi.

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

birac

01.05.2014 14:27

Ova skroz poludela. Alo bre jesi ti pijana, drogirana ili sta vec? Koji ti je?

ODGOVORITE
Name

luka bl

01.05.2014 14:41

JA NE ZNAM GDJE SE TRENUTNO NALAZIM, OVA MI PRICA DJELUJE KAO DA JE OVA ZENA PREMIJER NJEMACKE VLADE A NE OVE JADNE I BIJEDNE REPUBLIKE SRPSKE. CUJ POVECALI RAST ZAPOSLENJA O BOZE GDJE ZIVIM 17O RADNIKA RAOPA OSTALO BEZ POSLA I 150 TEKSTILACA U HERCEGOVINI A ONA STALNO PRICA O BAJKAMA I SAD SE PITAM DA LI JE BOLJE SA PAMETNIMA PLAKATI ILI SA BUDALAMA PJEVATI.

ODGOVORITE
Name

dule

01.05.2014 16:30

Ova ili je luda ili nas pravi budalama?!

ODGOVORITE
Name

ДрАган

01.05.2014 16:58

... И онда су заједно живјели срећно до краја живота ... Обично се бајке завршавају овом реченицом па реко да додам.

ODGOVORITE
Name

pero

01.05.2014 18:22

pa ko vise pravi ovakve demagoge ?

ODGOVORITE
Name

Ljubomir Marković

01.05.2014 19:25

Sa kim se ti to Željka solidarišeš? To što ste u Zvorniku na sastanak vlade došli autobusom, par stotina metara, ne znači da se solidarišete sa narodom. Dosta nam je vaše šuplje priče.

ODGOVORITE
Name

am

01.05.2014 20:53

Sve joj manje nezaposlene rodbine.

ODGOVORITE
Name

Сотир Српско Сарајево

01.05.2014 22:25

Ови постају патoлошки лажови.

ODGOVORITE
Name

drugarica uciteljica

02.05.2014 06:43

Ti ces nesto smanjiti? Ajde molim te gubi se sa tog tv-a urusavas funkciju premijera.

ODGOVORITE
Name

Danijel

02.05.2014 08:12

Ova Cvijanovićava mi liči na transvestita.

ODGOVORITE