Београд: Протестна шетња радника

Више од хиљаду радника, те представници Савеза самосталних синдиката Србије /СССС/ и Уједињеног грађанског синдиката "Независност",организовали су данас првомајску протестну шетњу у центру Београда,поручивши да се противе најављеним мјерама штедње.

Србија 01.05.2014 | 15:40
Београд: Протестна шетња радника

Учесници протестне шетње наводе да су мјере штедње усмјерене ка још већем урушавању права радника. Окупљенима се обратио представник самосталног синдиката Саша Торлаковић, поручивши да Први мај јесте празник радника, али да данас нема шта да се слави, те да су радници веома разочарани плановима и мјерама нове Владе Србије.

"Опет се најављује стезање каиша, опет ми треба да поднесемо сав терет промена, а ја сад јавно питам власт - шта да штедимо када смо на ивици егзистенције?

Укупно 800.000 људи је незапослено у Србији, 100.000 не добија редовну плату. Први мај није први април, поручујем власти не шалите се са радницима", рекао је Торлаковић. Учесници скупа су носили транспаренте "Ко
тебе штедњом, ти њега штрајком", "Народ није роб, револуција једина солуција", "Радници опет скупи и лењи -
зар опет робови"...

Послије протеста, радници су протестну шетњу наставили од Тга Николе Пашића, Улицом српских владара до Славије, гдје су симболично положили вијенце код споменика Димитрија Туцовића, великог борца за права радника.

Због шетње радника Улицом српских владара, саобраћај ка центру Београда накратко је био заустављен.

 

Коментари / 0

Оставите коментар