Проруски активисти напали полицајце!

Неколико наоружаних људи је до пункта дошло колима, након чега је дошло до обрачуна. Полиција је од њих запленила више комада оружја.

Свијет 01.05.2014 | 11:21
Проруски активисти напали полицајце!

Проруски активисти у Авдејевки напали су полицијски пункт. Припадници полиције су одговорили на напад, а у окршају је заплењено више комада оружја. До сукоба федералиста и полиције дошло је и у Красоармејску где су украјинске снаге безбедности заплениле три калашњикова.

Како извештава Униан, неколико наоружаних људи је до пункта дошло колима, након чега је дошло до обрачуна.

На Криму се окупило око 30.000 људи поводом Првог маја узвикујући "Русија и Крим заувек заједно".
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је данас у Лими да се Русија залаже за дијалог у Украјини под окриљем ОЕБС-а како би се пронашло решење за кризу у тој земљи.

"Русија се залаже за успостављање дијалога у Украјини између власти у Кијеву и осталих региона", рекао је Лавров новинарима у Лими, где борави у званичној посети. Лавров је рекао да "руска влада верује да тај дијалог треба да буде покренут у оквиру и под окриљем ОЕБС-а".

"Надамо се да ће наши партнери и западне колеге пустити Украјинце да покренут тај дијалог без много препрека", додао је руски званичник.

Руско министарство спољних послова је изразило забринутост због "милитантних изјава" из Кијева након што је украјински председник Александар Турчинов изјавио да су украјинске оружане снаге у пуном стању приправности у случају руске инвазије.

"Ми инсистирамо да Кијев одмах престане са ратоборном реториком чији циљ је застрашивање сопственог становништва", наводи се у саопштењу министарства, преноси Ројтерс. У саопштењу се, такође, украјинске власти позивају на уздржавање од силе.
Од данас цена руског гаса за Украјину биће повећана за 40 одсто.

Председник Украјине Александар Турчинов честитао је грађанима 1. мајуз напомену да "идеална држава" неће моћи да се сама створи. "Верујем да заједно, са заједничким напорима, можемо створити европску државу у којој желимо да живимо и подижемо нашу децу", изјавио је он.

Коментари / 0

Оставите коментар