Поново буран финиш енглеске Премијер лиге

У сусретима пет најбољих тимова у Премијер лиги Карамеле ове сезоне не знају за пораз на Гудисону. Манчестер Сити пак не зна за победу на страни.

Фудбал 01.05.2014 | 10:06
Поново буран финиш енглеске Премијер лиге

Није то баш мржња која одликује нека друга градска ривалства. Напротив, присталице Ливерпула и Евертона гаје прилично здрав, спортски однос. Али финиш ове сезоне у Премијер лиги могао би да продуби њихову "љубав" пошто би управо Карамеле могле да Редсима донесу толико чекану титулу шампиона.

Наравно, Редси ће у свакој варијанти морати да савладају Кристал Палас (на страни) и Њукасл (Енфилд), али ће и тако морати да гледају у двориште Манчестер Ситија, који тренутно има три бода мање, али и утакмицу за појасом. А пошто Грађани последња два кола играју на свом Етихаду и то против Астон Виле и Вест Хема, који умеју да буду неугодни ривали, али објективно нису тај калибар, утисак је да навијачима Ливерпула преостаје само да се уздају у комшије.

Наиме, управо ће Евертон у суботу од 18.30 угостити Сити у дербију 37. кола шампионата Енглеске, а резултати из ове сезоне указују на то да гостима неће бити нимало лако на Гудисону.

Прво због тога што Карамеле и даље имају шансе, мада мршаве, да се домогну места у Лиги шампиона, а још више зато што чета Роберта Мартинеза ове сезоне код куће игра "као навијена" што се најбоље види баш у окршајима са противницима из врха табеле.

У сусретима са четири првопласирана тима Евертон не зна за пораз на Гудисону, пошто је играо нерешено са Ливерпулом (3:3), а савладао Арсенал и Челси са по 1:0.

Сити пак пак упркос сјајној сезони није осетио сласт победе на гостовањима код најбољих тимова. На Челсијевом Стамфорду је изгубио са 2:1, на Арсеналовом Емирејтсу је извукао 1:1, а са Ливерпуловог Енфилду је испраћен с резултатом 3:2.

Вероватно се ових дана у Ливерпулу често чује оно чувено "ма само ви победите Сити, а ми ћемо да: плаћамо пиће, перемо судове годину дана, дубимо на глави…

Коментари / 0

Оставите коментар