Ponovo buran finiš engleske Premijer lige

U susretima pet najboljih timova u Premijer ligi Karamele ove sezone ne znaju za poraz na Gudisonu. Mančester Siti pak ne zna za pobedu na strani.

Fudbal 01.05.2014 | 10:06
Ponovo buran finiš engleske Premijer lige

Nije to baš mržnja koja odlikuje neka druga gradska rivalstva. Naprotiv, pristalice Liverpula i Evertona gaje prilično zdrav, sportski odnos. Ali finiš ove sezone u Premijer ligi mogao bi da produbi njihovu "ljubav" pošto bi upravo Karamele mogle da Redsima donesu toliko čekanu titulu šampiona.

Naravno, Redsi će u svakoj varijanti morati da savladaju Kristal Palas (na strani) i Njukasl (Enfild), ali će i tako morati da gledaju u dvorište Mančester Sitija, koji trenutno ima tri boda manje, ali i utakmicu za pojasom. A pošto Građani poslednja dva kola igraju na svom Etihadu i to protiv Aston Vile i Vest Hema, koji umeju da budu neugodni rivali, ali objektivno nisu taj kalibar, utisak je da navijačima Liverpula preostaje samo da se uzdaju u komšije.

Naime, upravo će Everton u subotu od 18.30 ugostiti Siti u derbiju 37. kola šampionata Engleske, a rezultati iz ove sezone ukazuju na to da gostima neće biti nimalo lako na Gudisonu.

Prvo zbog toga što Karamele i dalje imaju šanse, mada mršave, da se domognu mesta u Ligi šampiona, a još više zato što četa Roberta Martineza ove sezone kod kuće igra "kao navijena" što se najbolje vidi baš u okršajima sa protivnicima iz vrha tabele.

U susretima sa četiri prvoplasirana tima Everton ne zna za poraz na Gudisonu, pošto je igrao nerešeno sa Liverpulom (3:3), a savladao Arsenal i Čelsi sa po 1:0.

Siti pak pak uprkos sjajnoj sezoni nije osetio slast pobede na gostovanjima kod najboljih timova. Na Čelsijevom Stamfordu je izgubio sa 2:1, na Arsenalovom Emirejtsu je izvukao 1:1, a sa Liverpulovog Enfildu je ispraćen s rezultatom 3:2.

Verovatno se ovih dana u Liverpulu često čuje ono čuveno "ma samo vi pobedite Siti, a mi ćemo da: plaćamo piće, peremo sudove godinu dana, dubimo na glavi…

Komentari / 0

Ostavite komentar