Срби воде Бенфику у финале

Јувентус никада није био ближи Торину, иако је основан и игра у њему. Дели га победа од 1:0, 90 минута игре... Али, између "бјанконера" и финала Лиге Европе на "Јувентус арени" стоји Бенфика са четворицом Срба.

Фудбал 01.05.2014 | 09:23
Срби воде Бенфику у финале

Трећа узастопна титула првака Италије и финале Лиге Европе на "Јувентус арени" - завршетак сезоне из снова за Антонија Контеа.

Али, постоји један клуб који намерава да актуелном (читај: будућем) прваку Италије нанесе бол и у другом европском такмичењу, после испадања "бјанконера" из Лиге шампиона.

То је Бенфика, за коју играју Миралем Сулејмани, Филип Ђуричић, Лазар Марковић и Љубомир Фејса, с тим да је он суспендован и нема права да игра. Они ће, заједно са остатком легије странаца из Лисабона, стати у четвртак увече између Јувентуса и Торина.

Првог маја, на Празник рада, у 20.05, радиће се у реванш мечевима полуфинала Лиге Европе, у којој титула још неко време неће значити и сигуран пласман у Лигу шампиона. У Торину играју Јувентус и Бенфика, после 2:1 за "орлове" на "Лушу", док се у Валенсији, на "Местаљи", састају Валенсија и Севиља.

Ту ће тек наизглед бити мање неизвесно, због победе Севиље од 2:0 на "Рамон Пицхуану". Наизглед, јер је Валенсија у четвртфиналу надокнадила 0:3 из Базела и резултатом 5:0 посрамљене послала Швајцарце кућама. И у том сусрету Србија ће имати своје представнике на терену, али не у улози фудбалера.

Најбољи српски арбитар, будући учесник Мундијала у Бразилу, Милорад Мажић, биће задружен за правила игре у свешпанском мечу.

Тренер фудбалера Јувентуса Антонио Конте оценио је да је његова екипа добрим играла показала да заслужује да се пласира у финале Лиге Европа.
"Желимо да прођемо у финале. Упркос поразу у првој утакмици, који нисмо заслужили, мислим да смо доказали да имамо оно што је потребно да би се пласирали у финале", рекао је Конте, пренели су италијански медији.

Тренер црно-белих додао је да очекује велику помоћ навијача.

"Желим да наши навијачи направе ватрену атмосферу, као што су то урадили Бенфикини навијачи прошле недеље у Лисабону. Уверен сам да ћемо сутра играти са 12 играча. Бенфикини фудбалери би требало да се пазе, пошто ће наши навијачи ући у борбу", рекао је Конте.

Напад Јувентуса предводиће Карлос Тевес, поред њега биће Фернандо Љоренте, а у тим ће се после опоравка од повреде колена вратити Артуро Видал. Јувентус у утакмицу улази после победе над Сасуолом од 3:1, која га је довела на корак до освајања треће узастопне титуле у Серији А. Три кола пре краја црно-бели имају осам бодова више од Роме.

Бенфика, која је освојила титулу у Португалу, покушаће да се другу годину узастопно пласира у финале Лиге Европа. Прошле године је изгубила од Челсија резултатом 2:1 голом Бранислава Ивановића.

"Идемо у Торино уједињени да покушамо да прођемо у финале. Имамо квалитет и способни смо да то постигнемо", рекао је фудбалер Бенфике Лима.

Тренер Бенфике Хорхе Хесус због повреда и суспензија неће моћи да рачуна на Љубомира Фејсу и Андреа Гомеша.

Утакмицу ће судити Енглез Марк Клатенбург.

Коментари / 0

Оставите коментар