Srbi vode Benfiku u finale

Juventus nikada nije bio bliži Torinu, iako je osnovan i igra u njemu. Deli ga pobeda od 1:0, 90 minuta igre... Ali, između "bjankonera" i finala Lige Evrope na "Juventus areni" stoji Benfika sa četvoricom Srba.

Fudbal 01.05.2014 | 09:23
Srbi vode Benfiku u finale

Treća uzastopna titula prvaka Italije i finale Lige Evrope na "Juventus areni" - završetak sezone iz snova za Antonija Kontea.

Ali, postoji jedan klub koji namerava da aktuelnom (čitaj: budućem) prvaku Italije nanese bol i u drugom evropskom takmičenju, posle ispadanja "bjankonera" iz Lige šampiona.

To je Benfika, za koju igraju Miralem Sulejmani, Filip Đuričić, Lazar Marković i Ljubomir Fejsa, s tim da je on suspendovan i nema prava da igra. Oni će, zajedno sa ostatkom legije stranaca iz Lisabona, stati u četvrtak uveče između Juventusa i Torina.

Prvog maja, na Praznik rada, u 20.05, radiće se u revanš mečevima polufinala Lige Evrope, u kojoj titula još neko vreme neće značiti i siguran plasman u Ligu šampiona. U Torinu igraju Juventus i Benfika, posle 2:1 za "orlove" na "Lušu", dok se u Valensiji, na "Mestalji", sastaju Valensija i Sevilja.

Tu će tek naizgled biti manje neizvesno, zbog pobede Sevilje od 2:0 na "Ramon Pichuanu". Naizgled, jer je Valensija u četvrtfinalu nadoknadila 0:3 iz Bazela i rezultatom 5:0 posramljene poslala Švajcarce kućama. I u tom susretu Srbija će imati svoje predstavnike na terenu, ali ne u ulozi fudbalera.

Najbolji srpski arbitar, budući učesnik Mundijala u Brazilu, Milorad Mažić, biće zadružen za pravila igre u svešpanskom meču.

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte ocenio je da je njegova ekipa dobrim igrala pokazala da zaslužuje da se plasira u finale Lige Evropa.
"Želimo da prođemo u finale. Uprkos porazu u prvoj utakmici, koji nismo zaslužili, mislim da smo dokazali da imamo ono što je potrebno da bi se plasirali u finale", rekao je Konte, preneli su italijanski mediji.

Trener crno-belih dodao je da očekuje veliku pomoć navijača.

"Želim da naši navijači naprave vatrenu atmosferu, kao što su to uradili Benfikini navijači prošle nedelje u Lisabonu. Uveren sam da ćemo sutra igrati sa 12 igrača. Benfikini fudbaleri bi trebalo da se paze, pošto će naši navijači ući u borbu", rekao je Konte.

Napad Juventusa predvodiće Karlos Teves, pored njega biće Fernando Ljorente, a u tim će se posle oporavka od povrede kolena vratiti Arturo Vidal. Juventus u utakmicu ulazi posle pobede nad Sasuolom od 3:1, koja ga je dovela na korak do osvajanja treće uzastopne titule u Seriji A. Tri kola pre kraja crno-beli imaju osam bodova više od Rome.

Benfika, koja je osvojila titulu u Portugalu, pokušaće da se drugu godinu uzastopno plasira u finale Lige Evropa. Prošle godine je izgubila od Čelsija rezultatom 2:1 golom Branislava Ivanovića.

"Idemo u Torino ujedinjeni da pokušamo da prođemo u finale. Imamo kvalitet i sposobni smo da to postignemo", rekao je fudbaler Benfike Lima.

Trener Benfike Horhe Hesus zbog povreda i suspenzija neće moći da računa na Ljubomira Fejsu i Andrea Gomeša.

Utakmicu će suditi Englez Mark Klatenburg.

Komentari / 0

Ostavite komentar