Влада Србије радно за 1. мај

Владе Србије одржаће данас седницу, на којој би требало да се се утврди ново радно време у јавном сектору и донесе уредба о коришћењу службених возила.

Србија 01.05.2014 | 09:40
Влада Србије радно за 1. мај

Седница ће почети у осам сати ујутру, најавила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Премијер Александар Вучић најавио је у уторак да би радно време у јавном сектору требало да буде померено на пола осам или осам сати, а не као што је било до сада - пола девет.

Он је објаснио да је циљ те мере боља ефикасност јавног сектора, али и да се покаже посвећеност и промена свести према раду и обавезама.

Најављујући да ће уредба о коришћењу службених возила бити донета на седници владе 1. маја, Вучић је рекао и да након те одлуке очекује прве протесте запослених у администрацији.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Душан Андријашевић

01.05.2014 07:41

Ово је више од демагогије! Врста највишег степена, крајњи вид безобразлука! Шта то значи да службеници Владе Србије има да раде и за сам Први мај?! Први сами дају очит пример непоштовања закона. Могу све, дакле, до цинизма,чак и да раде за Први мај?! Ако је Први мај проглашен општим празником то значи да се тај нерадни дан званично односи и на државну управу, а дужни су да раде само запослени у хитним и неодложним пословима (безбедност, хитна помоћ, ватрогасци, полиција...). Овој држави на власти потребна је државна памет која колико год да је сабрана и здрава за доношење важних и што бољих одлука и решења, тако и морална управа која се не шегачи са народом! Као... Ето... Толико је вредна и радна, толико је спремна да реши проблеме да ће радити 365 дана у години,пуном паром! Баш ме је срамота што сам у тој групи (један од милиона поданика) којег садашња власт у Србији сматра магарцем. Нажалост, слично мишљење , само на другачији, партијски начин о народу српском, има и опозиција, боље рећи тзв.опозиција.

ОДГОВОРИТЕ