Vlada Srbije radno za 1. maj

Vlade Srbije održaće danas sednicu, na kojoj bi trebalo da se se utvrdi novo radno vreme u javnom sektoru i donese uredba o korišćenju službenih vozila.

Srbija 01.05.2014 | 09:40
Vlada Srbije radno za 1. maj

Sednica će početi u osam sati ujutru, najavila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je u utorak da bi radno vreme u javnom sektoru trebalo da bude pomereno na pola osam ili osam sati, a ne kao što je bilo do sada - pola devet.

On je objasnio da je cilj te mere bolja efikasnost javnog sektora, ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama.

Najavljujući da će uredba o korišćenju službenih vozila biti doneta na sednici vlade 1. maja, Vučić je rekao i da nakon te odluke očekuje prve proteste zaposlenih u administraciji.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Душан Андријашевић

01.05.2014 09:41

Ово је више од демагогије! Врста највишег степена, крајњи вид безобразлука! Шта то значи да службеници Владе Србије има да раде и за сам Први мај?! Први сами дају очит пример непоштовања закона. Могу све, дакле, до цинизма,чак и да раде за Први мај?! Ако је Први мај проглашен општим празником то значи да се тај нерадни дан званично односи и на државну управу, а дужни су да раде само запослени у хитним и неодложним пословима (безбедност, хитна помоћ, ватрогасци, полиција...). Овој држави на власти потребна је државна памет која колико год да је сабрана и здрава за доношење важних и што бољих одлука и решења, тако и морална управа која се не шегачи са народом! Као... Eто... Tолико је вредна и радна, толико је спремна да реши проблеме да ће радити 365 дана у години,пуном паром! Баш ме је срамота што сам у тој групи (један од милиона поданика) којег садашња власт у Србији сматра магарцем. Нажалост, слично мишљење , само на другачији, партијски начин о народу српском, има и опозиција, боље рећи тзв.опозиција.

ODGOVORITE