Гвардиола на удару

Опседнутост тренера Бајерн Минхена Пепа Гвардиоле поседом лопте, главна је тема немачких медија после елиминације тог клуба од Реал Мадрида у полуфиналу ЛШ.

Фудбал 01.05.2014 | 06:40
Гвардиола на удару

"Пеп Гвардиола је морао да призна да је он можда и изабрао паметну, храбру тактику за две утакмице. Али, неко га је ипак прочитао", пише водећи минхенски лист "Зидојче цајтунг" (Суеддеутсће Зеитунг).

Бајерн је после пораза у Мадриду са 1:0, у реваншу на свом терену доживео дебакл изгубивши са 0:4, и тако остао без наде да ће одбранити титулу шампиона Европе.

"Франкфуртер Алемајне цајтунг" (ФАЗ) пише да репутација Гвардиоле као "месије" озбиљно нарушена.

"У обе утакмице тренер Реал Мадрида Карло Анчелоти показао је да је бољи стратег. Имајући у виду оба сусрета, то је био прави дебакл", навео је новинар ФАЗ-а.

Тај лист је такодје имао примедби на тактику Гвардиоле.

"Да ли је велики посед лопте једино средство, када се догоди да су двојица или тројица брзих играча довољна да се одбрамбена линија једног тима распе", пише ФАЗ.

Бајерн је априла изгубио четири утакмице, колико укупно и у последње две године. Баварци који су одбранили титулу шампиона Немачке, 17. маја у Берлину ће против Борусије из Дортмунда играти у финалу домаћег купа.

Коментари / 0

Оставите коментар