Gvardiola na udaru

Opsednutost trenera Bajern Minhena Pepa Gvardiole posedom lopte, glavna je tema nemačkih medija posle eliminacije tog kluba od Real Madrida u polufinalu LŠ.

Fudbal 01.05.2014 | 06:40
Gvardiola na udaru

"Pep Gvardiola je morao da prizna da je on možda i izabrao pametnu, hrabru taktiku za dve utakmice. Ali, neko ga je ipak pročitao", piše vodeći minhenski list "Zidojče cajtung" (Sueddeutsće Zeitung).

Bajern je posle poraza u Madridu sa 1:0, u revanšu na svom terenu doživeo debakl izgubivši sa 0:4, i tako ostao bez nade da će odbraniti titulu šampiona Evrope.

"Frankfurter Alemajne cajtung" (FAZ) piše da reputacija Gvardiole kao "mesije" ozbiljno narušena.

"U obe utakmice trener Real Madrida Karlo Ančeloti pokazao je da je bolji strateg. Imajući u vidu oba susreta, to je bio pravi debakl", naveo je novinar FAZ-a.

Taj list je takodje imao primedbi na taktiku Gvardiole.

"Da li je veliki posed lopte jedino sredstvo, kada se dogodi da su dvojica ili trojica brzih igrača dovoljna da se odbrambena linija jednog tima raspe", piše FAZ.

Bajern je aprila izgubio četiri utakmice, koliko ukupno i u poslednje dve godine. Bavarci koji su odbranili titulu šampiona Nemačke, 17. maja u Berlinu će protiv Borusije iz Dortmunda igrati u finalu domaćeg kupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar