Строс Кан тузи бордел због назива "ДСК"

Бивши генерални директор Светског монетарног фонда (ММФ) Доминик Строс-Кан (ДСК), чије је име повезивано с неколико секс скандала, најавио је тужбу како би спречио да једна јавна кућа у Белгији добије назив по његовим иницијалима - "ДСК", преноси данас француски дневник Либерасион.

Свијет 30.04.2014 | 22:09
Строс Кан тузи бордел због назива "ДСК"

Строс Кан је, како су саопштили његови адвокати, најавио да ће предузети све правосудне мере како би спречио да се његово име блати и доводи у везу с борделом.

У Белгији, Француз Доминик Алдерверелд (64), звани "Додо Саламура", поручио је да се унапред радује тужби пошто ће му, како верује, донети невиђени публицитет.

"То је фантастично, сви причају о томе", рекао је Алдерверелд, који се не плаши да би могао да изгуби спор пред судом јер је "ДСК", како тврди, скраћеница за "Додо секс клуб".

Алдерверелд је био под истрагом због афере с проституткама у хотелу "Карлтон" у француском граду Лилу, у којој је помињано и Строс-Каново име.

Против Строс-Кана је у Француској подигнута оптужница због наводног учешћа у организовању оргија у елитним хотелима у Паризу и Лилу с проституткама доведеним из Белгије.

Бивши челник ММФ-а признао је да је учествовао на неким од тих "забава", али је тврдио да није знао да су девојке биле плаћене за секс, а Алдерверелд је негирао да је обезбеђивао проститутке.

Строс-Кан је претходно био оптужен у Њујорку за силовање собарице у хотелу "Софител", али је с њом постигао вансудску нагодбу, а потом га је и новинарка Тристан Банон оптужила за покушај силовања, али је тај случај одбачен због недостатка доказа.

Коментари / 0

Оставите коментар