Stros Kan tuzi bordel zbog naziva "DSK"

Bivši generalni direktor Svetskog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan (DSK), čije je ime povezivano s nekoliko seks skandala, najavio je tužbu kako bi sprečio da jedna javna kuća u Belgiji dobije naziv po njegovim inicijalima - "DSK", prenosi danas francuski dnevnik Liberasion.

Svijet 30.04.2014 | 22:09
Stros Kan tuzi bordel zbog naziva "DSK"

Stros Kan je, kako su saopštili njegovi advokati, najavio da će preduzeti sve pravosudne mere kako bi sprečio da se njegovo ime blati i dovodi u vezu s bordelom.

U Belgiji, Francuz Dominik Aldervereld (64), zvani "Dodo Salamura", poručio je da se unapred raduje tužbi pošto će mu, kako veruje, doneti neviđeni publicitet.

"To je fantastično, svi pričaju o tome", rekao je Aldervereld, koji se ne plaši da bi mogao da izgubi spor pred sudom jer je "DSK", kako tvrdi, skraćenica za "Dodo seks klub".

Aldervereld je bio pod istragom zbog afere s prostitutkama u hotelu "Karlton" u francuskom gradu Lilu, u kojoj je pominjano i Stros-Kanovo ime.

Protiv Stros-Kana je u Francuskoj podignuta optužnica zbog navodnog učešća u organizovanju orgija u elitnim hotelima u Parizu i Lilu s prostitutkama dovedenim iz Belgije.

Bivši čelnik MMF-a priznao je da je učestvovao na nekim od tih "zabava", ali je tvrdio da nije znao da su devojke bile plaćene za seks, a Aldervereld je negirao da je obezbeđivao prostitutke.

Stros-Kan je prethodno bio optužen u Njujorku za silovanje sobarice u hotelu "Sofitel", ali je s njom postigao vansudsku nagodbu, a potom ga je i novinarka Tristan Banon optužila za pokušaj silovanja, ali je taj slučaj odbačen zbog nedostatka dokaza.

Komentari / 0

Ostavite komentar