ЦР7: Хоћу титулу у мом граду

Кристијано Роналдо је у уторак оборио рекорд по броју голова у једој сезони Лиге шампиона, предводио Реал у декласирању Бајерна од 4:0 за пласман у финале, које ће бити одиграно 24. маја у његовом граду Лисабону, што му је додатни мотив да покори Европу.

Фудбал 30.04.2014 | 10:59
ЦР7: Хоћу титулу у мом граду

Освајач "Златне лопте" за прошлу годину је после два гола Серхија Рамоса нокаутирао браниоца трофеја, најпре на асистенцију Бејла у 34. минуту, а затим и сјајно изведеним слободним ударцем испод живог зида у самом финишу.

То су Роналду били 15. и 16. гол у Лиги шампиона, чиме је по броју погодака у једној сезони оборио рекорд који су држали Лионел Меси и Алберто Алтафини са два мање.

"Срећан сам због рекорд, знао сам да ми један недостаје да га оборим, Бејл ми је дао сјајну лопту и цео тим ми је помогао. Ипак, победе су оно што желим и због чега смо сви срећни. Заслужили смо да будемо у финалу и свака част тренеру и његовим сарадницима на начину на који смо играли. Остаје нам да уживамо у финалу и покушамо да победимо. У финалу су шансе увек 50-50 без обзира на ривала, а ми смо показали да смо најбољи у Европи. Ишли смо корак по корак, не занима против кога ћемо играти за трофеј, финале је у мом граду и хоћу да освојим Лигу шампиона", истакао је Роналдо.

Осим што је претекао Месија и Алтафинија, надмашио је и легенду Реала Алфреда ди Стефана по броју голова у дресу "краљевског клуба" у Лиги (Купу) шампиона. Славни Аргентинац их је постигао 49 на 58 утакмица, док су Роналду погоци у Минхену били 50. и 51. гол у 50. наступу за Мадриђане у елитном такмичењу.

Уједно, ушао је у "Клуб 50", као тек трећи играч са 50 и више голова у ЛШ за исти клуб - Раул је дао 66 за Реал, а Меси 67 за Барселону. Исто толико је укупно постигао Роналдо и на вечној листи стрелаца, на којој је води Раул са 71 (пет дао у дресу Шалкеа), изједначио се са најбољим играчем Барсе на другом месту.

Коментари / 0

Оставите коментар