CR7: Hoću titulu u mom gradu

Kristijano Ronaldo je u utorak oborio rekord po broju golova u jedoj sezoni Lige šampiona, predvodio Real u deklasiranju Bajerna od 4:0 za plasman u finale, koje će biti odigrano 24. maja u njegovom gradu Lisabonu, što mu je dodatni motiv da pokori Evropu.

Fudbal 30.04.2014 | 10:59
CR7: Hoću titulu u mom gradu

Osvajač "Zlatne lopte" za prošlu godinu je posle dva gola Serhija Ramosa nokautirao branioca trofeja, najpre na asistenciju Bejla u 34. minutu, a zatim i sjajno izvedenim slobodnim udarcem ispod živog zida u samom finišu.

To su Ronaldu bili 15. i 16. gol u Ligi šampiona, čime je po broju pogodaka u jednoj sezoni oborio rekord koji su držali Lionel Mesi i Alberto Altafini sa dva manje.

"Srećan sam zbog rekord, znao sam da mi jedan nedostaje da ga oborim, Bejl mi je dao sjajnu loptu i ceo tim mi je pomogao. Ipak, pobede su ono što želim i zbog čega smo svi srećni. Zaslužili smo da budemo u finalu i svaka čast treneru i njegovim saradnicima na načinu na koji smo igrali. Ostaje nam da uživamo u finalu i pokušamo da pobedimo. U finalu su šanse uvek 50-50 bez obzira na rivala, a mi smo pokazali da smo najbolji u Evropi. Išli smo korak po korak, ne zanima protiv koga ćemo igrati za trofej, finale je u mom gradu i hoću da osvojim Ligu šampiona", istakao je Ronaldo.

Osim što je pretekao Mesija i Altafinija, nadmašio je i legendu Reala Alfreda di Stefana po broju golova u dresu "kraljevskog kluba" u Ligi (Kupu) šampiona. Slavni Argentinac ih je postigao 49 na 58 utakmica, dok su Ronaldu pogoci u Minhenu bili 50. i 51. gol u 50. nastupu za Madriđane u elitnom takmičenju.

Ujedno, ušao je u "Klub 50", kao tek treći igrač sa 50 i više golova u LŠ za isti klub - Raul je dao 66 za Real, a Mesi 67 za Barselonu. Isto toliko je ukupno postigao Ronaldo i na večnoj listi strelaca, na kojoj je vodi Raul sa 71 (pet dao u dresu Šalkea), izjednačio se sa najboljim igračem Barse na drugom mestu.

Komentari / 0

Ostavite komentar