У Бањалуци и Приједору дозвољен рад за празнике

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић донио је закључак којим се даје могућност рада у дане републичких празника 1., 2. и 9. маја.

Република Српска 30.04.2014 | 10:29
У Бањалуци и Приједору дозвољен рад за празнике

Из градске управе је саопштено да сутра, на Међународни празник рада - 1. мај од 7.00 до 12.00 часова могу да раде трговине у којима се обавља продаја на мало прехрамбених и непрехрамбених производа и меснице, а 2. маја, у истом времену, могу да раде и фризерски и други салони за уљепшавање.

На Дан побједе над фашизмом - 9. мај од 7.00 до 12.00 часова могу да  раде трговине у којима се обавља продаја на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима и цвјећаре.

Такође, сви регистровани привредни субјекти на подручју града Приједора сутра могу радити од 8.00 до 14.00 часова, а 2. маја према својим потребама и интерним актима који регулишу питање радног времена запослених.

У закључку градоначелника Приједора Марка Павића наводи се да је радно вријеме на Дан побједе над фашизмом - 9. мај од 8.00 до 15.00 часова.

Ово се не односи на републичке и градске установе, организације нити јавна предузећа.

У складу са Законом о празницима Републике Српске, републички празници  су Међународни празник рада, који се обиљежава 1. и 2. маја, и Дан побједе над фашизмом - 9. мај.

Влада Српске одређује који републички органи и организације су дужни да раде у дане празника Републике и у којем обиму, а начелници општина и градоначелници одређују која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединица локалне самоуправе дужни да раде у дане празника Републике и у којем обиму.

Коментари / 0

Оставите коментар