U Banjaluci i Prijedoru dozvoljen rad za praznike

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović donio je zaključak kojim se daje mogućnost rada u dane republičkih praznika 1., 2. i 9. maja.

Republika Srpska 30.04.2014 | 10:29
U Banjaluci i Prijedoru dozvoljen rad za praznike

Iz gradske uprave je saopšteno da sutra, na Međunarodni praznik rada - 1. maj od 7.00 do 12.00 časova mogu da rade trgovine u kojima se obavlja prodaja na malo prehrambenih i neprehrambenih proizvoda i mesnice, a 2. maja, u istom vremenu, mogu da rade i frizerski i drugi saloni za uljepšavanje.

Na Dan pobjede nad fašizmom - 9. maj od 7.00 do 12.00 časova mogu da  rade trgovine u kojima se obavlja prodaja na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima i cvjećare.

Takođe, svi registrovani privredni subjekti na području grada Prijedora sutra mogu raditi od 8.00 do 14.00 časova, a 2. maja prema svojim potrebama i internim aktima koji regulišu pitanje radnog vremena zaposlenih.

U zaključku gradonačelnika Prijedora Marka Pavića navodi se da je radno vrijeme na Dan pobjede nad fašizmom - 9. maj od 8.00 do 15.00 časova.

Ovo se ne odnosi na republičke i gradske ustanove, organizacije niti javna preduzeća.

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, republički praznici  su Međunarodni praznik rada, koji se obilježava 1. i 2. maja, i Dan pobjede nad fašizmom - 9. maj.

Vlada Srpske određuje koji republički organi i organizacije su dužni da rade u dane praznika Republike i u kojem obimu, a načelnici opština i gradonačelnici određuju koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinica lokalne samouprave dužni da rade u dane praznika Republike i u kojem obimu.

Komentari / 0

Ostavite komentar