ДНС није другачији од СНСД-а

Српска напредна странка сматра да прича о трећем предизборном блоку у  лику ДНС-а и неколицине ситних, назови странака, наилази на поспрдне  критике јавног мњења и помало вријеђа здрав разум.

Република Српска 30.04.2014 | 08:55
ДНС није другачији од СНСД-а

Да ли се то ДНС, само 5 мјесеци прије избора, покушава дистанцирати од старијег брата СНСД-а, са којим већ 8 година активно учествује у власти и заједно уништава и оно мало  што је остало од Републике Српске?

Претпоставка је да су убјеђени да ће бити неизбјежни члан сваке  постоктобарске владе, под условом да се на вријеме профилишу у оно што  није СНСД, будући да је старији брат огрезао у криминал и корупцију и да је уништио цјелокупну привреду Републике Српске, уводећи кумовскеприватизације, непотизам и опште непоштовање закона.

Вјероватно врх ДНС-а пати од тешког облика деменције и вјероватно је убијеђен да и грађани Српске могу, за ово вријеме, да се разболе од ове тешке болести, па да забораве да је исти тај ДНС подржао и да подржава све промашене пројекте и нестручно вођење Републике Српске.
Запитајмо се, у чему је то ДНС-а другачији од СНСД-а?

Одмах ћемо одговорити, разлике не постоје, ни идеолошке ни кадровске ни криминалне.

ДНС не само да није ништа учинио да спријечи свеопшти криминал, већ су и сама странка, њени шефови и министри редовни преступници закона.

На овом мјесту ћемо набројати само неке од гријехова водећих људи ДНС-а:

- Предсједник ДНС-а, Марко Павић, је након мандата у министарству саобраћаја и веза (од 1998. до 2000. године) закључио споразум о признању кривице са  бањалучким Окружним тужилаштвом у погледу кривичног дјела злоупотребе службеног положаја и овлашћења, којом приликом је признао кривицу за незаконито присвајање 300.000 марака, и у то вријеме платио новчану казну од 25.000 марака. Такође, истом приликом Марко Павић је осуђен на условну затворску казну од 6 мјесеци, будући да му је пријетила вишегодишња казна затвора. Овај проблем му је братски ријешио СНСД.

- За актуелног ДНС-овог министра саобраћаја и веза, Недељка Чубриловића, губитак у Жељезницама Републике Српске од 200 милиона марака, неуписана имовина од 150 милиона марака и системско непоштовање Закона о јавним набавкама су тривијалне ствари. Препоштени министар искључује било какву сопствену одговорност за ове тешке пропусте и указује да ипак ревизор није добро урадио домаћи задатак.

- Аеродром Требиње је искључиво служио за ухљебљење страначког кадра ДНС-а, а по бахатим изјавама поменутог министра, овај никад изграђени аеродром је у 2012. години чак удвостручио број путника у односу на 2011. годину?!

- Најскупљи аутопут у Европи, Бања Лука – Градишка, гдје је права траса од 5,7 километара коштала 130 милиона марака је грађен по  директивама ДНС-а. Питамо се, да су првих сто милиона марака искоришћени за подмиривање незаситих кадрова ове странке?

- И посљедње, али не и најмање битно, за вријеме мандата министра Чубриловића, 15 милиона марака предвиђених за изградњу аутопута Бања Лука – Добој је дато пропалој словеначкој фирми ЦПМ. И даље нема информација шта се десило са тим новцем.

За све то вријеме, стари удбаш, Марко Павић купује виле по  црногорском приморју, посједује приватне фирме по Словенији и приватизује цијели Приједор.

На крају, кога ће то ДНС да убједи да је трећи блок и да је другачији од старијег брата СНСД-а?

Грађане Српске сигурно неће и у случају да се сами не пензионишу на  вријеме и дубоко извину народу у Српској за све немилости који су учинили, после октобарских избора, вјерујемо да ће их тужилаштво  пензионисати у некој од притворских јединица.

Саопштење

СНС РС

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Воденицар

30.04.2014 07:28

Управо тако, ДНС 8 година спроводи прљаву политику СНСД-а и стоји иза највецих афера а сада је одједном нови блок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

30.04.2014 07:49

Ниста ново , бар ми Приједорцани знамо ко је љигавац Павиц , бивси кадар Удбе , томе сваста мозе пасти напамет , сигурно јос цува партијску књизицу СКЈ , никад се незна , мозе сутра затребати !

ОДГОВОРИТЕ
Name

оса

30.04.2014 08:03

Било би срамота да ДНС после октобра буде на власти, они су за затвора, СНС једина права опозиција овом резиму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

30.04.2014 08:08

Ма мозете ви да радите ста хоцете против ДНС-а,али та странка заједно са СНС и СРС це имати 14 посланика у октобро,а за неке се неце ни знати.Ста си ти Митровицу знацајно уцинио да те неко памти или да гласа за тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

30.04.2014 09:16

Браво напредњаци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

30.04.2014 09:22

Након свих ових година полтронисања Додиковом СНСД-у,Павић и његови слугани нису заслужили ништа боље од дуготрајне робије.Стари методи потрошеног удбаша...

ОДГОВОРИТЕ
Name

милицабл

30.04.2014 10:17

Ред је да се више стане у крај оваквом бахатом и расипничком понашању. Браво за Српску Напредну Странку :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

вецо

30.04.2014 13:30

Браво напредњаци!

ОДГОВОРИТЕ