DNS nije drugačiji od SNSD-a

Srpska napredna stranka smatra da priča o trećem predizbornom bloku u  liku DNS-a i nekolicine sitnih, nazovi stranaka, nailazi na posprdne  kritike javnog mnjenja i pomalo vrijeđa zdrav razum.

Republika Srpska 30.04.2014 | 08:55
DNS nije drugačiji od SNSD-a

Da li se to DNS, samo 5 mjeseci prije izbora, pokušava distancirati od starijeg brata SNSD-a, sa kojim već 8 godina aktivno učestvuje u vlasti i zajedno uništava i ono malo  što je ostalo od Republike Srpske?

Pretpostavka je da su ubjeđeni da će biti neizbježni član svake  postoktobarske vlade, pod uslovom da se na vrijeme profilišu u ono što  nije SNSD, budući da je stariji brat ogrezao u kriminal i korupciju i da je uništio cjelokupnu privredu Republike Srpske, uvodeći kumovskeprivatizacije, nepotizam i opšte nepoštovanje zakona.

Vjerovatno vrh DNS-a pati od teškog oblika demencije i vjerovatno je ubijeđen da i građani Srpske mogu, za ovo vrijeme, da se razbole od ove teške bolesti, pa da zaborave da je isti taj DNS podržao i da podržava sve promašene projekte i nestručno vođenje Republike Srpske.
Zapitajmo se, u čemu je to DNS-a drugačiji od SNSD-a?

Odmah ćemo odgovoriti, razlike ne postoje, ni ideološke ni kadrovske ni kriminalne.

DNS ne samo da nije ništa učinio da spriječi sveopšti kriminal, već su i sama stranka, njeni šefovi i ministri redovni prestupnici zakona.

Na ovom mjestu ćemo nabrojati samo neke od grijehova vodećih ljudi DNS-a:

- Predsjednik DNS-a, Marko Pavić, je nakon mandata u ministarstvu saobraćaja i veza (od 1998. do 2000. godine) zaključio sporazum o priznanju krivice sa  banjalučkim Okružnim tužilaštvom u pogledu krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja, kojom prilikom je priznao krivicu za nezakonito prisvajanje 300.000 maraka, i u to vrijeme platio novčanu kaznu od 25.000 maraka. Takođe, istom prilikom Marko Pavić je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od 6 mjeseci, budući da mu je prijetila višegodišnja kazna zatvora. Ovaj problem mu je bratski riješio SNSD.

- Za aktuelnog DNS-ovog ministra saobraćaja i veza, Nedeljka Čubrilovića, gubitak u Željeznicama Republike Srpske od 200 miliona maraka, neupisana imovina od 150 miliona maraka i sistemsko nepoštovanje Zakona o javnim nabavkama su trivijalne stvari. Prepošteni ministar isključuje bilo kakvu sopstvenu odgovornost za ove teške propuste i ukazuje da ipak revizor nije dobro uradio domaći zadatak.

- Aerodrom Trebinje je isključivo služio za uhljebljenje stranačkog kadra DNS-a, a po bahatim izjavama pomenutog ministra, ovaj nikad izgrađeni aerodrom je u 2012. godini čak udvostručio broj putnika u odnosu na 2011. godinu?!

- Najskuplji autoput u Evropi, Banja Luka – Gradiška, gdje je prava trasa od 5,7 kilometara koštala 130 miliona maraka je građen po  direktivama DNS-a. Pitamo se, da su prvih sto miliona maraka iskorišćeni za podmirivanje nezasitih kadrova ove stranke?

- I posljednje, ali ne i najmanje bitno, za vrijeme mandata ministra Čubrilovića, 15 miliona maraka predviđenih za izgradnju autoputa Banja Luka – Doboj je dato propaloj slovenačkoj firmi CPM. I dalje nema informacija šta se desilo sa tim novcem.

Za sve to vrijeme, stari udbaš, Marko Pavić kupuje vile po  crnogorskom primorju, posjeduje privatne firme po Sloveniji i privatizuje cijeli Prijedor.

Na kraju, koga će to DNS da ubjedi da je treći blok i da je drugačiji od starijeg brata SNSD-a?

Građane Srpske sigurno neće i u slučaju da se sami ne penzionišu na  vrijeme i duboko izvinu narodu u Srpskoj za sve nemilosti koji su učinili, posle oktobarskih izbora, vjerujemo da će ih tužilaštvo  penzionisati u nekoj od pritvorskih jedinica.

Saopštenje

SNS RS

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vodenicar

30.04.2014 07:28

Upravo tako, DNS 8 godina sprovodi prljavu politiku SNSD-a i stoji iza najvecih afera a sada je odjednom novi blok.

ODGOVORITE
Name

valter

30.04.2014 07:49

Nista novo , bar mi Prijedorcani znamo ko je ljigavac Pavic , bivsi kadar Udbe , tome svasta moze pasti napamet , sigurno jos cuva partijsku knjizicu SKJ , nikad se nezna , moze sutra zatrebati !

ODGOVORITE
Name

osa

30.04.2014 08:03

Bilo bi sramota da DNS posle oktobra bude na vlasti, oni su za zatvora, SNS jedina prava opozicija ovom rezimu.

ODGOVORITE
Name

Dejo Gradiska

30.04.2014 08:08

Ma mozete vi da radite sta hocete protiv DNS-a,ali ta stranka zajedno sa SNS i SRS ce imati 14 poslanika u oktobro,a za neke se nece ni znati.Sta si ti Mitrovicu znacajno ucinio da te neko pamti ili da glasa za tebe.

ODGOVORITE
Name

milan

30.04.2014 09:16

Bravo naprednjaci!

ODGOVORITE
Name

Vožd

30.04.2014 09:22

Nakon svih ovih godina poltronisanja Dodikovom SNSD-u,Pavić i njegovi slugani nisu zaslužili ništa bolje od dugotrajne robije.Stari metodi potrošenog udbaša...

ODGOVORITE
Name

milicabl

30.04.2014 10:17

Red je da se više stane u kraj ovakvom bahatom i rasipničkom ponašanju. Bravo za Srpsku Naprednu Stranku :)

ODGOVORITE
Name

veco

30.04.2014 13:30

Bravo naprednjaci!

ODGOVORITE