Неће сви радници РАОП-а добити онолико колико очекују

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да ће данас упознати министра индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељка Ковачевића о резултатима разговора са представницима синдиката радника "Енергоинвеста - Расклопна опрема" /РАОП/ из Источног
Сарајева о исплати њихових потраживања из средстава које је обезбиједила Влада.

Република Српска 30.04.2014 | 08:05
 Неће сви радници РАОП-а добити онолико колико очекују

Ћосић је истакао да је готово стоодстотно утврђен списак радника РАОП-а којима ће бити исплаћен дио њихових потраживања из суме од 410.000 КМ које је обезбиједила Влада Републике Српске и да остаје само да се дефинише начин и тачан термин исплате радницима.

Он је подсјетио да је ријеч о радницима који у процесу продаје имовине РАОП-а нису ништа наплатили од својих потраживања, било да је ријеч о онима који нису тужили предузеће или онима који имају извршне пресуде, а нису намирени.

Према Ћосићевим ријечима, они ће сигурно добити средства од 410.000 КМ, с тим што треба да се види да ли ће она бити подијељена линеарно или на неки други начин, преноси Срна.

"Уколико буде прихваћен линеарни начин исплате, онда би сваки од радника добио између 4.000 и 5.000 КМ. То значи да неће моћи сви да добију онолико колико очекују и да ће сви бити дјелимично задовољни", појаснио је Ћосић, који се као представник локалне заједнице укључио у овај процес, са жељом да помогне.

Према његовим ријечима, ово је јединствен случај гдје Влада Републике Српске на овакав начин директно помаже раднике који нису наплатили своја потраживања од предузећа чија је имовина продата.

Влада Републике Српске 17. априла донијела је одлуку о издвајању 410.000 КМ за збрињавање радника РАОП-а из Источног Сарајева.

Коментари / 0

Оставите коментар