Neće svi radnici RAOP-a dobiti onoliko koliko očekuju

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je da će danas upoznati ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željka Kovačevića o rezultatima razgovora sa predstavnicima sindikata radnika "Energoinvesta - Rasklopna oprema" /RAOP/ iz Istočnog
Sarajeva o isplati njihovih potraživanja iz sredstava koje je obezbijedila Vlada.

Republika Srpska 30.04.2014 | 08:05
 Neće svi radnici RAOP-a dobiti onoliko koliko očekuju

Ćosić je istakao da je gotovo stoodstotno utvrđen spisak radnika RAOP-a kojima će biti isplaćen dio njihovih potraživanja iz sume od 410.000 KM koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske i da ostaje samo da se definiše način i tačan termin isplate radnicima.

On je podsjetio da je riječ o radnicima koji u procesu prodaje imovine RAOP-a nisu ništa naplatili od svojih potraživanja, bilo da je riječ o onima koji nisu tužili preduzeće ili onima koji imaju izvršne presude, a nisu namireni.

Prema Ćosićevim riječima, oni će sigurno dobiti sredstva od 410.000 KM, s tim što treba da se vidi da li će ona biti podijeljena linearno ili na neki drugi način, prenosi Srna.

"Ukoliko bude prihvaćen linearni način isplate, onda bi svaki od radnika dobio između 4.000 i 5.000 KM. To znači da neće moći svi da dobiju onoliko koliko očekuju i da će svi biti djelimično zadovoljni", pojasnio je Ćosić, koji se kao predstavnik lokalne zajednice uključio u ovaj proces, sa željom da pomogne.

Prema njegovim riječima, ovo je jedinstven slučaj gdje Vlada Republike Srpske na ovakav način direktno pomaže radnike koji nisu naplatili svoja potraživanja od preduzeća čija je imovina prodata.

Vlada Republike Srpske 17. aprila donijela je odluku o izdvajanju 410.000 KM za zbrinjavanje radnika RAOP-a iz Istočnog Sarajeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar