Позив Бошњакињама у Сирију

На друштвеним мрежама објављен је снимак држављанина БиХ, који наводно ратује у Сирији, како позива муслиманке да се "одазову џихаду" и дођу у ту ратом захваћену земљу и живе са муџахединима.

Свијет 30.04.2014 | 07:53
Позив Бошњакињама у Сирију

"Овамо има и неожењене браће и браће која хоће друге жене, више жена значи, има браће који би вас узела под скрбништво тако да има празних мјеста доста.

Дођите и рађајте и одгајајте муџахедине, Алах вас помогао", позива непознати мушкарац.

Портал Клиx.ба подсећа да се одлазак муслиманки у Сирију нашао у жижи јавности након што су две тинејџерке пореклом из БиХ, Сабина Селимовић и Самра Кешиновић, чији родитељи живе у Аустрији, напустиле Беч 10. априла и од тада им се губи сваки траг.

Једна од њих навела је у писму да су отишле на сиријско ратиште како би се бориле за ислам и да ће се са својим родитељима поново срести у рају.

Ученице из Беча добиле су будуће супружнике како би могле "слободно" да се крећу у Сирији, а то је према исламском закону дозвољено женама само у корист "светог рата".

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Истина

30.04.2014 09:10

Позиве за рат и "проституцију", упуцују профитери. Нек воде своју породицу. Прави вјерници немају везе са овим. У Курану писе да ко убије једног цовјека као да је убио цијели свијет. У Сирији се "паметњаковици" са насих простора боре једни против други. Ето то је њихов дзихад. Они су велики нерадници и профитери, зали Бозе младости коју варају и саљу у смрт.

ОДГОВОРИТЕ