Poziv Bošnjakinjama u Siriju

Na društvenim mrežama objavljen je snimak državljanina BiH, koji navodno ratuje u Siriji, kako poziva muslimanke da se "odazovu džihadu" i dođu u tu ratom zahvaćenu zemlju i žive sa mudžahedinima.

Svijet 30.04.2014 | 07:53
Poziv Bošnjakinjama u Siriju

"Ovamo ima i neoženjene braće i braće koja hoće druge žene, više žena znači, ima braće koji bi vas uzela pod skrbništvo tako da ima praznih mjesta dosta.

Dođite i rađajte i odgajajte mudžahedine, Alah vas pomogao", poziva nepoznati muškarac.

Portal Klix.ba podseća da se odlazak muslimanki u Siriju našao u žiži javnosti nakon što su dve tinejdžerke poreklom iz BiH, Sabina Selimović i Samra Kešinović, čiji roditelji žive u Austriji, napustile Beč 10. aprila i od tada im se gubi svaki trag.

Jedna od njih navela je u pismu da su otišle na sirijsko ratište kako bi se borile za islam i da će se sa svojim roditeljima ponovo sresti u raju.

Učenice iz Beča dobile su buduće supružnike kako bi mogle "slobodno" da se kreću u Siriji, a to je prema islamskom zakonu dozvoljeno ženama samo u korist "svetog rata".

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istina

30.04.2014 11:10

Pozive za rat i "prostituciju", upucuju profiteri. Nek vode svoju porodicu. Pravi vjernici nemaju veze sa ovim. U Kuranu pise da ko ubije jednog covjeka kao da je ubio cijeli svijet. U Siriji se "pametnjakovici" sa nasih prostora bore jedni protiv drugi. Eto to je njihov dzihad. Oni su veliki neradnici i profiteri, zali Boze mladosti koju varaju i salju u smrt.

ODGOVORITE