Пиротски полицајац ријечима спасава животе

Захваљујући вештини преговарача, полицајац је убедио младу мајку троје деце да не скочи у набујалу Нишаву. Севање блица умало било кобно.

Србија 30.04.2014 | 07:12
Пиротски полицајац ријечима спасава животе

Ненад Цветковић, преговарач из пиротске Полицијске управе, спречио је у понедељак увече плавокосу Неготинку С. В. (21) да се убије скоком са моста Газела у набујалу Нишаву.

Игра живаца трајала је пуна два сата, колико је вешти преговарач убеђивао ову мајку троје деце да због неузвраћене љубави Горана Р. из Темске са којим је живела у заједници, не одузме себи живот.

Драма је почела нешто пре 19 часова, када је полиција добила позив, а трајала готово до 21. За то време окупио се немали број посматрача.

Жена је стајала на огради и нервозно пушила цигарете које је добила од полицајаца.

Био је спреман и план за спасавање из реке, а одлични пливач Новица Ранчић испод моста чекао је епилог.

Неколико десетина метара даље, низводно, била су разапета и два конопца преко реке које су причврстили припадници ватрогасно-спасилачке чете да би се на њима ухватио спасилац који је требало да скочи по дављеницу.

“Жена коју сам убедио да не скочи с моста имала је тешко детињство, али и несрећу да се заљуби у погрешног човека. Њено поверење сам придобио оног момента када сам јој рекао да се на тај начин не рашава проблем и када сам је питао шта ће бити са њено троје деце, ако се она убије. После сат времена разговора, умало није скочила, јер је севнуо нечији блиц” каже Цветковић.

Ипак, није било разлога да реагују. Како сазнају Вечерње новости, С. В. је живела са невенчаним супругом Гораном Р., а намери да се убије, по свему судећи, претходила је расправа у ресторану који је од моста удаљен непуних 150 метара.

Када је направила спасоносни корак уназад, кејом се проломио аплауз. Збринута је у Хитној помоћи.

Цветковић је у полицији од 1999. Завршио је курс за преговараче, а окосница успешног рада је познавање психиологије, што њему очито не мањка, јер му је ово четврто спасавање људи који су се одлучили на кобни корак.

Пре шест година, случајно се затекао на Великом мосту, 300 метара узводно од Газеле, када се у реци нашла једна жена.

Нешто раније у насељу Чешаљ, успео је да једног грађевинског радника ком бивши послодавац није платио вишемесечни рад убеди да себи не одузме живот, а од тешке намере да се не спали, одвратио је и Пироћанца који се полио бензином, преносе Вечерње новости.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дпс

30.04.2014 05:21

Конацно једна позитивна вијест. Доста нам је висе ових "заститника народа" за властиту корист.

ОДГОВОРИТЕ