Pirotski policajac riječima spasava živote

Zahvaljujući veštini pregovarača, policajac je ubedio mladu majku troje dece da ne skoči u nabujalu Nišavu. Sevanje blica umalo bilo kobno.

Srbija 30.04.2014 | 07:12
Pirotski policajac riječima spasava živote

Nenad Cvetković, pregovarač iz pirotske Policijske uprave, sprečio je u ponedeljak uveče plavokosu Negotinku S. V. (21) da se ubije skokom sa mosta Gazela u nabujalu Nišavu.

Igra živaca trajala je puna dva sata, koliko je vešti pregovarač ubeđivao ovu majku troje dece da zbog neuzvraćene ljubavi Gorana R. iz Temske sa kojim je živela u zajednici, ne oduzme sebi život.

Drama je počela nešto pre 19 časova, kada je policija dobila poziv, a trajala gotovo do 21. Za to vreme okupio se nemali broj posmatrača.

Žena je stajala na ogradi i nervozno pušila cigarete koje je dobila od policajaca.

Bio je spreman i plan za spasavanje iz reke, a odlični plivač Novica Rančić ispod mosta čekao je epilog.

Nekoliko desetina metara dalje, nizvodno, bila su razapeta i dva konopca preko reke koje su pričvrstili pripadnici vatrogasno-spasilačke čete da bi se na njima uhvatio spasilac koji je trebalo da skoči po davljenicu.

“Žena koju sam ubedio da ne skoči s mosta imala je teško detinjstvo, ali i nesreću da se zaljubi u pogrešnog čoveka. Njeno poverenje sam pridobio onog momenta kada sam joj rekao da se na taj način ne rašava problem i kada sam je pitao šta će biti sa njeno troje dece, ako se ona ubije. Posle sat vremena razgovora, umalo nije skočila, jer je sevnuo nečiji blic” kaže Cvetković.

Ipak, nije bilo razloga da reaguju. Kako saznaju Večernje novosti, S. V. je živela sa nevenčanim suprugom Goranom R., a nameri da se ubije, po svemu sudeći, prethodila je rasprava u restoranu koji je od mosta udaljen nepunih 150 metara.

Kada je napravila spasonosni korak unazad, kejom se prolomio aplauz. Zbrinuta je u Hitnoj pomoći.

Cvetković je u policiji od 1999. Završio je kurs za pregovarače, a okosnica uspešnog rada je poznavanje psihiologije, što njemu očito ne manjka, jer mu je ovo četvrto spasavanje ljudi koji su se odlučili na kobni korak.

Pre šest godina, slučajno se zatekao na Velikom mostu, 300 metara uzvodno od Gazele, kada se u reci našla jedna žena.

Nešto ranije u naselju Češalj, uspeo je da jednog građevinskog radnika kom bivši poslodavac nije platio višemesečni rad ubedi da sebi ne oduzme život, a od teške namere da se ne spali, odvratio je i Piroćanca koji se polio benzinom, prenose Večernje novosti.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dps

30.04.2014 05:21

Konacno jedna pozitivna vijest. Dosta nam je vise ovih "zastitnika naroda" za vlastitu korist.

ODGOVORITE