Реал у финалу, Бајерн без круне!

Први финалисти Лиге шампиона су фудбалери Реал Мадрида, у реванш мечу полуфинала савладали су браниоца трофеја, минхенски Бајерн са 4:0.

Фудбал 29.04.2014 | 23:09
Реал у финалу, Бајерн без круне!

Тренер шпанског тима Карло Анчелоти поново је употребио тактику из прве утакмице, препустио је теренску иницијативу противнику и чекао шансу из контранапада.

Реал је питање победника решио већ у првих 35 минута, двоструки стрелац био је Серхио Рамос, оба пута после прекида, а свој 15. гол у овој сезони ЛШ после сјајне акције Бенземе и Бејла постигао је Кристијано Роналдо.

Најбољи фудбалер света за прошлу годину је сјајну игру своје екипе крунисао у последњем минуту регуларног дела меча, изборио је слободан ударац из непосредне близине казненог простора и послао лопту испод живог зида, поред скамењеног Нојера.

Мадриђани су још једном свесно препустили доминацију браниоцу титуле освајача Лиге шампиона, на старту је веома активан био Франк Рибери, међутим наде Пепа Гвардиоле у успешност тики-таке убрзо су пале у воду. Утакмица је почела минутом ћутања, у цаст недавно преминулих фудбалских стручњака, Вујадина Бошкова, некадашњег тренера Реал Мадрида, те Тита Виљанове, бившег сарадника и великог пријатеља тренера Бајерна Пепа Гвардиоле.

Екипи Реала је ово 13. финале Лиге шампиона у које су се пласирали укупним резултатом 5:0, пошто су у првој утакмици одиграној у Мадриду славили минималним резултатом. Последњи пут су „ушати“ пехар освојили 2002. године победом над Бајер Леверкузеном, док је Бајерн пропустио шансу да се прикључи Јувентусу, који је последњи тим са три узастопна финала елитног клупског такмичења.

Кристијано Роналдо се наступом на Алијанц Арени изједначио са Виктором Валдесом, Шавијем и Едвином ван дер Саром по броју наступа у полуифиналима Лиге шампиона.

Пеп Гвардиола није доживео пораз у претходних 14 утакмица на домаћем терену у нокаут фази Лиге шампиона, док тимови Карла Анчелотија никада нису изгубили од Бајерна, (5 победа, 2 ремија). 

Икеру Касиљасу је утакмица на Алијанц Арени била 143 у европским такмичењима, чиме је претекао Едвина ван дер Сара И Пепеа Реину.

 

Коментари / 0

Оставите коментар