Real u finalu, Bajern bez krune!

Prvi finalisti Lige šampiona su fudbaleri Real Madrida, u revanš meču polufinala savladali su branioca trofeja, minhenski Bajern sa 4:0.

Fudbal 29.04.2014 | 23:09
Real u finalu, Bajern bez krune!

Trener španskog tima Karlo Ančeloti ponovo je upotrebio taktiku iz prve utakmice, prepustio je terensku inicijativu protivniku i čekao šansu iz kontranapada.

Real je pitanje pobednika rešio već u prvih 35 minuta, dvostruki strelac bio je Serhio Ramos, oba puta posle prekida, a svoj 15. gol u ovoj sezoni LŠ posle sjajne akcije Benzeme i Bejla postigao je Kristijano Ronaldo.

Najbolji fudbaler sveta za prošlu godinu je sjajnu igru svoje ekipe krunisao u poslednjem minutu regularnog dela meča, izborio je slobodan udarac iz neposredne blizine kaznenog prostora i poslao loptu ispod živog zida, pored skamenjenog Nojera.

Madriđani su još jednom svesno prepustili dominaciju braniocu titule osvajača Lige šampiona, na startu je veoma aktivan bio Frank Riberi, međutim nade Pepa Gvardiole u uspešnost tiki-take ubrzo su pale u vodu. Utakmica je počela minutom ćutanja, u cast nedavno preminulih fudbalskih stručnjaka, Vujadina Boškova, nekadašnjeg trenera Real Madrida, te Tita Viljanove, bivšeg saradnika i velikog prijatelja trenera Bajerna Pepa Gvardiole.

Ekipi Reala je ovo 13. finale Lige šampiona u koje su se plasirali ukupnim rezultatom 5:0, pošto su u prvoj utakmici odigranoj u Madridu slavili minimalnim rezultatom. Poslednji put su „ušati“ pehar osvojili 2002. godine pobedom nad Bajer Leverkuzenom, dok je Bajern propustio šansu da se priključi Juventusu, koji je poslednji tim sa tri uzastopna finala elitnog klupskog takmičenja.

Kristijano Ronaldo se nastupom na Alijanc Areni izjednačio sa Viktorom Valdesom, Šavijem i Edvinom van der Sarom po broju nastupa u poluifinalima Lige šampiona.

Pep Gvardiola nije doživeo poraz u prethodnih 14 utakmica na domaćem terenu u nokaut fazi Lige šampiona, dok timovi Karla Ančelotija nikada nisu izgubili od Bajerna, (5 pobeda, 2 remija). 

Ikeru Kasiljasu je utakmica na Alijanc Areni bila 143 u evropskim takmičenjima, čime je pretekao Edvina van der Sara I Pepea Reinu.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar