Навијачи хоће Луиса Енрикеа

Навијачи Барселоне желе да на клупи свог вољеног тима следеће сезоне виде некадашњег фудбалера Луиса Енрикеа, бар према резултатима интернет анкете.

Фудбал 29.04.2014 | 20:08
Навијачи хоће Луиса Енрикеа

Велика већина симпатизера каталонског клуба верује да би садашњи тренер Селте био идеална замена за Тату Мартина, који ће вероватно напустити тим на крају сезоне.

Највећи адут 43-годишњег стручњака према мишљењу навијача је оданост клубу, коју је показао носећи дрес Барселоне у периоду од 1996. до 2004. године, те стил игре који подсећа на фудбалску филозофију Пепа Гвардиоле.

Такође, наведено је да Луис Енрике представља велики ауторитет у шпанском фудбалу, а уз то је веома млад и има шампионске амбиције, што је неопходно Барселони пошто је у протеклом периоду у некој врсти резултатске кризе, шта прати и нарушена атмосфера у тиму.

Луис Енрике је тренерску каријеру стартовао управо у Барселони, 2008. године је предводио Б тим, да би први самостални посао добио у Роми. Италијански клуб је предводио само једну сезону, а 2013. је стигао у Селту, са којом је тренутно на десетом месту шпанског националног шампионата.

Коментари / 0

Оставите коментар