Navijači hoće Luisa Enrikea

Navijači Barselone žele da na klupi svog voljenog tima sledeće sezone vide nekadašnjeg fudbalera Luisa Enrikea, bar prema rezultatima internet ankete.

Fudbal 29.04.2014 | 20:08
Navijači hoće Luisa Enrikea

Velika većina simpatizera katalonskog kluba veruje da bi sadašnji trener Selte bio idealna zamena za Tatu Martina, koji će verovatno napustiti tim na kraju sezone.

Najveći adut 43-godišnjeg stručnjaka prema mišljenju navijača je odanost klubu, koju je pokazao noseći dres Barselone u periodu od 1996. do 2004. godine, te stil igre koji podseća na fudbalsku filozofiju Pepa Gvardiole.

Takođe, navedeno je da Luis Enrike predstavlja veliki autoritet u španskom fudbalu, a uz to je veoma mlad i ima šampionske ambicije, što je neophodno Barseloni pošto je u proteklom periodu u nekoj vrsti rezultatske krize, šta prati i narušena atmosfera u timu.

Luis Enrike je trenersku karijeru startovao upravo u Barseloni, 2008. godine je predvodio B tim, da bi prvi samostalni posao dobio u Romi. Italijanski klub je predvodio samo jednu sezonu, a 2013. je stigao u Seltu, sa kojom je trenutno na desetom mestu španskog nacionalnog šampionata.

Komentari / 0

Ostavite komentar