Гарантни фонд је пропала идеја власти! (ВИДЕО)

Никада мирнија сједница Народне скупштине Републике Српске. Без уобичајеног међусобног вријеђана посланици су, очигледно, у духу првомајских празника експресно прелазили  све тачке дневног реда и
то са свега једном паузом.

Република Српска 29.04.2014 | 18:56
Гарантни фонд је пропала идеја власти! (ВИДЕО)

Гарантни фонд био је једина тема која је и то једва занитересовала само два посланика. Миладина Станића и Милана Ковача.

Опозиција сматра да је Гарантни фонд пропала идеја власти. СДС је оптужио СНСД да фонд злоупотребљава у политичке сврхе и спашавање пропалих предузећа. Као примјер су навели ''Фармланд'' из Нове Тополе.

Према Станићевим, тврдњама, већина кредита је подизана у ИРБ-у и то преко Фонда а на листи клијената су углавном, каже, СНСД-овци. На крају и то без много расправе и власт и опозиција су се сложили око тога да су средства која треба да гарантује Фонд привредницима за добијање кредита –прескупа.

СНСД-ов Милан Ковач је признао да је идеја оснивања Фонда добра али не и сам начин пословања. Имао је и конкретан приједлог како да се побољша рад Фонда.  

Управо су високе важеће камате Грарантног фонда  главни разлог због којег нема више заинтересованих за средства. Иначе, фонд је основан уз паролу да ће бити подршка привреди.  Ипак, чињеница је да резултати у потпуности не потврђују теорију.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хм

30.04.2014 00:56

Има ли шта успјешно мајка му стара, све "пропало" и "криминализовано" или је можда нечија глава која смишља ове небулозне вијести цинична и пакосна

ОДГОВОРИТЕ