Garantni fond je propala ideja vlasti! (VIDEO)

Nikada mirnija sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Bez uobičajenog međusobnog vrijeđana poslanici su, očigledno, u duhu prvomajskih praznika ekspresno prelazili  sve tačke dnevnog reda i
to sa svega jednom pauzom.

Republika Srpska 29.04.2014 | 18:56
Garantni fond je propala ideja vlasti! (VIDEO)

Garantni fond bio je jedina tema koja je i to jedva zaniteresovala samo dva poslanika. Miladina Stanića i Milana Kovača.

Opozicija smatra da je Garantni fond propala ideja vlasti. SDS je optužio SNSD da fond zloupotrebljava u političke svrhe i spašavanje propalih preduzeća. Kao primjer su naveli ''Farmland'' iz Nove Topole.

Prema Stanićevim, tvrdnjama, većina kredita je podizana u IRB-u i to preko Fonda a na listi klijenata su uglavnom, kaže, SNSD-ovci. Na kraju i to bez mnogo rasprave i vlast i opozicija su se složili oko toga da su sredstva koja treba da garantuje Fond privrednicima za dobijanje kredita –preskupa.

SNSD-ov Milan Kovač je priznao da je ideja osnivanja Fonda dobra ali ne i sam način poslovanja. Imao je i konkretan prijedlog kako da se poboljša rad Fonda.  

Upravo su visoke važeće kamate Grarantnog fonda  glavni razlog zbog kojeg nema više zainteresovanih za sredstva. Inače, fond je osnovan uz parolu da će biti podrška privredi.  Ipak, činjenica je da rezultati u potpunosti ne potvrđuju teoriju.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hm

30.04.2014 00:56

Ima li šta uspješno majka mu stara, sve "propalo" i "kriminalizovano" ili je možda nečija glava koja smišlja ove nebulozne vijesti cinična i pakosna

ODGOVORITE