За пацијенте из Ливна лијечење у Бањалуци (ВИДЕО)

Генерални директор Клиничког центра Бањалука, Душко Рачић, потписао је Уговор о лијечењу пацијената из Ливањског кантона у овој здравственој установи.

Република Српска 29.04.2014 | 19:52
За пацијенте из Ливна лијечење у Бањалуци (ВИДЕО)

Након потписивања уговора наставиће се лијечење у Клиничком центру Бањалука свих наших пацијената чија је адреса у Ливањском кантону, с тим од данас неће више имати административне потешкоће у остваривању здравствене заштите, рекао је Рачић.

Потписујући уговор, директор Клиничког центра Бања Лука је Рачић је позвао и остале фондове здравствених осигурања у БиХ да својим осигураницима омогуће најбоље услове лијечења и по најповољнијим цијенама у Клиничком центру Бањалука. 

Министар рада, здравља, социјалне заштите и избјеглица Ливањског кантона Драгослав Топић  каже да се
уговор односи на пацијенте из три српске већинске општине - Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово.

Срби у ФБиХ имају много проблема,а  највећи је - здравствена заштита, каже члан Одбора за здрваство у Кантоу 10 из реда српског народа.

Уговор за сада не обухвата вертикални програм здравствене заштите Федерације БиХ. То је немогуће тренутно реализовати због примјене федералног закона и Фонда солидарности у који Ливањски кантон издваја 10,2 одсто од прикупљених средстава за здравствену заштиту, закључили су потписници.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лијепа геста

30.04.2014 00:47

Ово је за оно сиротиње која зиви у Дрвару и околици и који су присиљени да би се лијецили и имали друга основна људска права да се пријављују у Бањалуку а не у мјесту у којем зиве. Да је среце права свих повратника би била ријесена дрзавним законом па људи не би морали да се фиктивно селе

ОДГОВОРИТЕ