Za pacijente iz Livna liječenje u Banjaluci (VIDEO)

Generalni direktor Kliničkog centra Banjaluka, Duško Račić, potpisao je Ugovor o liječenju pacijenata iz Livanjskog kantona u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Republika Srpska 29.04.2014 | 19:52
Za pacijente iz Livna liječenje u Banjaluci (VIDEO)

Nakon potpisivanja ugovora nastaviće se liječenje u Kliničkom centru Banjaluka svih naših pacijenata čija je adresa u Livanjskom kantonu, s tim od danas neće više imati administrativne poteškoće u ostvarivanju zdravstvene zaštite, rekao je Račić.

Potpisujući ugovor, direktor Kliničkog centra Banja Luka je Račić je pozvao i ostale fondove zdravstvenih osiguranja u BiH da svojim osiguranicima omoguće najbolje uslove liječenja i po najpovoljnijim cijenama u Kliničkom centru Banjaluka. 

Ministar rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglica Livanjskog kantona Dragoslav Topić  kaže da se
ugovor odnosi na pacijente iz tri srpske većinske opštine - Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

Srbi u FBiH imaju mnogo problema,a  najveći je - zdravstvena zaštita, kaže član Odbora za zdrvastvo u Kantou 10 iz reda srpskog naroda.

Ugovor za sada ne obuhvata vertikalni program zdravstvene zaštite Federacije BiH. To je nemoguće trenutno realizovati zbog primjene federalnog zakona i Fonda solidarnosti u koji Livanjski kanton izdvaja 10,2 odsto od prikupljenih sredstava za zdravstvenu zaštitu, zaključili su potpisnici.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lijepa gesta

30.04.2014 00:47

Ovo je za ono sirotinje koja zivi u Drvaru i okolici i koji su prisiljeni da bi se lijecili i imali druga osnovna ljudska prava da se prijavljuju u Banjaluku a ne u mjestu u kojem zive. Da je srece prava svih povratnika bi bila rijesena drzavnim zakonom pa ljudi ne bi morali da se fiktivno sele

ODGOVORITE