Звезда пред УЕФА-ом на Ђурђевдан

Европска фудбалска унија одобрила је Црвеној звезди нову прилику да изложи свој случај и покаже спремност да испуни обавезе да би добила лиценцу за Европу.

Фудбал 29.04.2014 | 16:28
Звезда пред УЕФА-ом на Ђурђевдан

Из Ниона је стигао позив на „Маракану“ да се представници клуба појаве 6. маја, а тада ће у Швајцарску отпутовати генерални секретар Миодраг Зечевић и његов заменик Стефан Пантовић, заједно са генералним секретаром Фудбалског савеза Србије Зораном Лаковићем.

Пре десетак дана, кад је боравила у Ниону, Звездина делегација је затражила да се усмено обрати телу УЕФА које ће донети одлуку о тежини прекршаја. ’Црвено-беле’ сигурно чека казна, а на „Маракани“ се надају не и забрана играња утакмица у Европи.

„Никога нећемо да оптужујемо. Радимо све што можемо да не дође до елиминације. Не знамо ни шта ће бити сутра“, рекао је Драган Џајић, председник Црвене звезде.

Звездина дуговања износе око три милиона евра и она би требало да буду исплаћена до краја маја.

Мишел Платини, председник УЕФА, најавио је недавно да клубови неће бити суспендовани због финансијског фер-плеја. Међутим, почетком априла такве казне дочекали су украјински Металург и Сконто из Летоније, па је неизвесно да ли је Француз мислио на све остале клубове који су прекршили правила или само бодате, међу којима су Пари Сен Жермен и Манчестер Сити.

Коментари / 0

Оставите коментар